05 iun. 2020 | 14:30

Greșeala banală pe care o fac șoferii cu mașini pe benzină și motorină. Te poate costa scump

Diverse
Greșeala banală pe care o fac șoferii cu mașini pe benzină și motorină. Te poate costa scump
Greșeala banală pe care o fac șoferii cu mașini pe benzină și motorină. Te poate costa scump

De cele mai multe ori, din graba de a ajunge cât mai repede la destinație, se mai întâmplă să greșim când vine vorba de carburanți. Dacă ați introdus tipul greșit de combustibil în mașină, nu vă panicați, sunt mulți șoferi care fac aceeași greșeală în fiecare an și există soluții.

Greșeala banală pe care o fac șoferii cu mașini pe benzină și motorină

Cea mai gravă pagubă cauzată de carburantul greșit apare după ce pornim motorul, deci, dacă vă dați seama că ați introdus combustibilul greșit în mașină înainte de a porni motorul, aveți noroc. Iată ce ar trebui să faci:

  • Lăsați motorul oprit și evitați să introduceți cheia în contact;
  • Spuneți personalului de la benzinărie să știe ce s-a întâmplat;
  • Puneți mașina în poziție neutră;
  • Împingeți mașina într-un loc sigur;
  • Folosiți-vă de capacul de avarie pentru a vă scurge și a vă spăla sistemul de combustibil;
  • Apelați-vă furnizorul de asigurări cât mai curând posibil.

    Greșeala banală pe care o fac șoferii cu mașini pe benzină și motorină. Te poate costa scump

    Greșeala banală pe care o fac șoferii cu mașini pe benzină și motorină. Te poate costa scump

Ce se întâmplă când introduci benzină într-un motor diesel?
Pe lângă faptul că alimentează mașina, motorina acționează ca un ulei de lubrifiere care menține pompa de combustibil și alte componente funcționând fără probleme. Benzina, care acționează ca un solvent atunci când este amestecat cu motorină, are efectul opus. Adăugarea de benzină la un motor diesel crește frecarea între piese, provocând deteriorarea conductelor de combustibil și a pompei. Dacă vă îndepărtați sau chiar porniți mașina cu benzină în amestec, puteți provoca daune scumpe motorului.

Ce se întâmplă când introduci motorina într-un motor pe benzină?
Duzele pompei diesel tind să fie mai mari decât majoritatea gâturilor de combustibil, astfel încât umplerea greșită într-o mașină pe benzină nu se întâmplă atât de des. Din fericire, introducerea motorinei într-un motor pe benzină nu este la fel de rea ca invers. Deoarece motorul trebuie să fie comprimat înainte de a se aprinde, este posibil să nu fiți capabili să porniți motorul.

Te poate costa scump graba și o astfel de greșeală

Serviciul de recuperare a combustibilului drenează rezervorul și sistemul de combustibilul contaminat și vă oferă suficient combustibil curat pentru a începe să vă mișcați din nou. Apelați la mecanici instruiți și care dețin acreditarea pentru a le permite să lucreze în siguranță, astfel nu trebuie să vă mai faceți griji cu privire la cine vă va ajuta cu mașina. Specialiștii pot chiar remorca vehiculul dacă pagubele sunt prea mari.

Majoritatea politicilor standard de acoperire a defalcărilor vă vor duce la cel mai apropiat garajs. Dar drenarea rezervorului poate avea un cost suplimentar. Unii furnizori de avarii oferă un serviciu de drenaj ca supliment pentru acoperirea lor, așa că merită să verificați dinainte. De asemenea, puteți compara garaje care oferă servicii de vânzare greșită, deși prețurile lor pot varia cu o marjă largă.

Dacă sunteți sau nu acoperit în cadrul asigurării dvs. este o problemă dificilă. Unii asigurători pot include acoperirea defectuoasă, dar aceasta nu reprezintă și norma asigurării. S-ar putea să fiți capabil să solicitați o scurgere și o realimentare în cadrul unei daune accidentale din partea dvs. Cu toate acestea, eventualele avarii provocate motorului nu pot fi acoperite. În orice caz, este mai bine să verificați polița dvs. de asigurare pentru a fi sigură că sunteți acoperiți pentru un astfel de accident.

Cum să evitați să introduceți combustibil greșit în mașină
Răspunsul evident este să fii atent în timpul alimentării, dar uneori este mai ușor spus decât de făcut. O modalitate alternativă de a preveni acest lucru este prin montarea unui capac special de combustibil diesel pe locașl. Această capacitate oprește duza de benzină să se încadreze în rezervoarele de combustibil pentru care nu sunt destinate. Aceste capace sunt concepute pentru a se potrivi cu modele specifice, așa că aveți grijă să îl alegeți pe cel potrivit.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Interdicție pentru cei care stau la BLOC. Legea care i-a revoltat pe proprietari și chiriași: E anormal
Capital.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro