21 ian. 2022 | 23:23

Greșeala banală pe care o fac românii cu ceapa în salată. Ce tip se pune, de fapt

Utile
Greșeala banală pe care o fac românii cu ceapa în salată. Ce tip se pune, de fapt
Greșeala banală pe care o fac românii cu ceapa în salată

Ce greșeală banală fac românii atunci când folosec ceapa în salată. Poate că puțin sunt cei care știu asta, dar la salată se folosește un anumit tip de ceapă, un soi care are o textură crocantă și un gust ușor dulceag, dar și un pic amărui la final, ideal pentru guacamole, pentru pus la murat sau pentru burgeri și grătar.

Greșeala banală pe care o fac românii cu ceapa în salată

Când vine vorba de ceapă, trebuie să știi că nu toate sunt egale. Fiecare preparat vine la pachet cu propriile cerințe. La supermarket găsești tot feluri de soiuri de ceapă, astfel că opțiunile se pot dovedi a fi cu adevărat copleșitoare pentru cei ce nu au așa multă experiență în bucătărie. Dar lucrurile sunt mai simple decât par, în realitate. Ghidează-te după faptul că poți alege ceapa în funcție de mâncarea pe care vrei să o prepari, iar lucrurile se simplifică.

Astfel, clasica ceapă galbenă este o alegere potrivită la felul principal, cum ar fi fripturile, mâncărurile la tavă, și se poate folosi cu încredere și ca bază aromatică pentru supe, ciorbe, sosuri sau tocănițe. Acesta este considerat soiul „bun la toate”, deoarece aroma sa puternică și ușor picantă este numai potrivită pentru o paletă largă de preparate.

Și ceapa dulce este la fel de versatilă și se recomandă mai ales când prăjești în ulei sau faci gratinate la cuptor ori mâncăruri pe bază de legume coapte. Acest tip de ceapă conține mai mult zahăr și mai puțin sulf decât cea galbenă, având o aromă mai puțin înțepătoare și puternică.

Ceapa albă se poate folosi cu succes când prepari sosuri precum cel de salsa, chutney sau legume sotate la tigaie. De altfel, această ceapă este chiar ingredientul vedetă al bucătăriei mexicane, cu o aromă puternică, ascuțită, înțepătoare, nici prea dulce, dar foarte crocantă grație conținutului mare de apă din ea.

Ce fel de ceapă se pune în salată, de fapt

Pâi când ceapa urmează a se consuma în stare crudă, varianta optimă de ceapă este cea roșie. Are o textură crocantă, un gust ușor dulceag, puțin amăruie la final, ideală pentru guacamole, pus la murat, burgeri ori grătar.

Și ceapa franțuzească, numită și șalotă sau hașma, se aseamănă cu cea roșie, doar că are o aromă mai slabă. Se recomandă mai mult la sosuri, dressinguri, vinegrete, în plăcinte, în quiche-uri, la mâncări din pește și fructe de mare sau în rețetele pe bază de ou.

Dar și ceapa verde este aur în bucătărie. Nu există mâncare în care nu se poate pune ceapa verde, fie că este vorba despre salate, ciorbe, tocănițe sau plăcinte.

Parteneri
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului
Redactia.ro
Locul din inima Transilvaniei cu peisaje desprinse din povești. Este destinația ideală pentru vacanța de Paște
Click.ro
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune că „e groaznic”: „Nu ne așteptam”
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre care toată lumea vorbește
Unica.ro
Cum să treci de la falsificat de permise la un garaj de sute de mii de euro. Francesco Gabriel Cheianu are rețeta succesului
EVZ.ro
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
Spynews
A devenit ILEGAL. Nu mai poți urmări la TV. S-a votat lege marți, 30 aprilie
Capital.ro
El este următorul sfânt al României, propus pentru canonizare în 2025 | "Ştia să îi facă pe toți să își găsească pacea sufletului"
Antena 3
O mai recunoști? A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Decizia neașteptată luată la 73 de ani
Avantaje
CUTREMUR de 1 MAI! MII de ROMÂNI s-au PANICAT
Mediaflux
Alertă pe litoralul României, în minivacanța de 1 Mai! Dealerii de droguri au început să vândă substanțele interzise
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
CRBL, primul interviu după divorț. Alături de cine va petrece Paștele anul acesta: „Să nu exagerăm”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro