12 dec. 2021 | 09:01

Greșeala banală pe care o fac gospodinele când prepară sarmalele. Așa nu ies delicioase

Diverse
Greșeala banală pe care o fac gospodinele când prepară sarmalele. Așa nu ies delicioase
Cum prepari cele mai bune sarmale

Toate gospodinele prepară sarmale în perioada următoare! Ele sunt nelipsite de pe masa de Crăciun, însă există un truc care ar trebui să fie folosit indiferent de rețeta pe care o preferă familia. Preparatele o să iasă delicioase, așa că toată lumea o să se bucure nespus de rezultat!

Cum trebuie să fie gătite sarmalele, de fapt

Compoziția sarmalelor o să fie bine legată, iar orezul o să devină pufos! Toată familia o să observe că preparatele nu sunt prea acre sau prea sărate. Gospodinele se folosesc de numeroase rețete pentru a pune pe masă cele mai bune preparate, însă, din păcate, uită mereu de un anumit secret.

Compoziția sarmalelor se adaugă în apă, așa că multe românce ar trebui să țină cont de cât de grasă este carnea. Astfel, ele vor adăuga mai multă sau mai puțină apă, iar orezul o să fiarbă și o să devină pufos, potrivit Impact.ro. Toți o să își dorească să mănânce cât mai multe bucate dacă se recurge la acest truc.

Bobul de orez o să rămână tare dacă sarmalele nu au o compoziție suficient de umedă, ținând cont că acest ingredient absoarbe multă apă. Trebuie să adaugi 150 ml de apă în compoziție la 100 de grame de orez dacă folosești carne cu un procent mai mare de grăsime.

Truc genial pentru sarmale. Gospodinele o să se bucure

Între timp, în cazul în care preferi să folosești carne mai slabă, este necesar să adaugi 200 ml de apă la 100 de grame de orez. Varza murată trebuie să fie lăsată la desărat în apă călduță înainte de a fi folosită dacă este sărată sau acră.

Totuși, în cazul că gustul este unul potrivit, varza murată poate să fie doar clătită cu apă călduță înainte să fie incorporată în rețetă, alături de celelalte ingrediente delicioase și pline de savoare. Nu uita să fierbi sarmalele într-o oală lăsată la foc mic, peste care să pui o farfurie într-un vas din lut.

Secretul sarmalelor. Tot ce trebuie să știi pentru mesele de Crăciun

Sarmalele pot să fie așezate circular, în timp ce spațiul din mijloc este umplut cu afumătură și varză tocată pentru o aromă deosebită. Totul trebuie să fie acoperit cu frunze de varză, apoi lăsat la fiert timp de 2 sau 3 ore. Ele trebuie să fie puse la cuptor în ultima oră, după ce au fiert aproape complet pe aragaz.

Nu uita să amesteci sarmalele! Trebuie să răsucești oala în stânga și în dreapta, dar și să completezi cu apă dacă observi că ele nu mai sunt acoperite de lichid. Adaugă boia dulce sau bulion în apa în care fierb preparatele tale pentru ca sosul să aibă un plus de savoare.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Blestemul minelor de sare. Catastrofele din Ocna Mureș, un scenariu posibil pentru Slănic Prahova
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Capital.ro
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro