Greșeala banală făcută de o femeie în timp ce gătea fasole. A văzut moartea cu ochii. Mulți ar face la fel ca ea
O femeie din Marea Britanie a trecut prin șocul vieții ei după ce a consumat un preparat din fasole boabe. Se pare că, fără să-și dea seamam a făcut o greșeală care i-a pus sănătatea în pericol. Ce a făcut femeia?
Greșeala banală care i-a pus sănătatea în pericol
Totul a început în momentul în care femeia a vrut să pregătească o tocăniță vegană la slow cooker-ul ei. După ce a găsit rețeta, Anne Sullivan a început să gătească cu atenția rețeta.
A început să înmoaie fosolea albă. Ulterior, aceasta a lăsat-o la fiert în slow cooker. După șapte ore, femeia nu a remarcat nicio schimbare. Boabele de fasole avea aceeași mărime.
Citește și: De ce să arunci imediat prima apă în care ai fiert fasolea. Greșeala pe care o fac gospodinele
Ce stări acuza femeia?
Cu toate acestea, femeia nu a ținut cont de acest lucru și a luat o porție de mâncare cu ea la serviciu. După ce a consumat-o femeia a început să se simtă rau. Anne mărturisește că boabele erau tari și gumate. La scurt timp după ce a consumat preparatul, femeia a început să acuze stări de amețeală. Mai mult, aceasta era și slăbită.
”Cred că arătam oribil, pentru că șeful meu mi-a spus să merg acasă și să mă odihnesc. Mi-era rău”.
Ulterior, aceasta și-a revenit. Astfel că, doua zi a pregătit din nou tocănița, de data aceasta pentru ea și prietenul ei. Prietenul ei i-a atras atenția asupra boabelor de fasole, care nu arătau foarte bine. La scurt timp, aceștia au început să se simtă rău.
Citește și: Ai fiert greșit fasolea uscată toată viața. De asta boabele ies tari. Ce trebuie să adaugi când o fierbi
Toxina naturală, responsabilă de stările de rău
Chiar dacă fasolea a stat mult timp la fiert, aceasta a rămas nedigerată. Specialiștii sunt de părere că simptomele precum diareea, amețeala și greața au fost provocate de o toxină naturală numită fitohemaglutinină. Practic, dacă femeia fierbea fasolea nu se mai ajungea în această situație. Tot ceea ce trebuia să facă era să înmoaie fasolea timp de cinci ore, să o scurgă, să o clătească și apoi să o fiarbă timp de zece minute
„Nu știam – cred că majoritatea oamenilor presupun că fasolea va fi gata în slow cooker. Cele mai multe rețete par să presupună că folosiți fasole din conservă, care este complet gătită”, a mai spus ea
Citește și: De ce să nu arunci niciodată lichidul din conserve. Greşeala făcută de multe gospodine