Greșeala banală care îți strică laptopul mai repede decât te așteptai. Nu mai proceda așa

Greșeala banală care îți strică laptopul mai repede decât te așteptai. Nu mai proceda așa

Nelipsite din casele românilor, calculatoarele și laptopurile sunt de diverse modele, dimensiuni, prețuri, având întrebuințări diferite. Uneori mai scumpe, alteori mai puțin piperate la preț, laptopurile se dovedesc tot mai utile, mai ales în contextul lucrului de acasă. Totuși, dacă nu sunt folosite cum trebuie, aceste dispozitive se pot strica mult mai devreme, ceea ce înseamnă bani în plus pentru reparație sau chiar o nouă investiție. Află în continuare care este acel obicei nesănătos care te lasă fără laptop.

Greșeala banală care îți strică laptopul

Ți-ai achiziționat recent un laptop sau pur și simplu ești interesat de cum ai putea să ai grijă mai bine de cel pe care îl ai deja? Asemenea calculatoarelor și altor device-uri, laptopurile au și ele nevoie de o îngrijire corespunzătoare pentru o durată de viață mai lungă.

Așadar, dacă vrei să te bucuri de serviciile sale cât mai mult timp, evită această greșeală banală pe care suntem tentați să o facem cu toții, și anume faptul de a ține laptopul în priză non-stop.

Acest obicei nesănătos face ca bateria laptopului tău să se deterioreze alarmant de repede. Laptopul trebuie ținut în priză doar până ce bateria s-a încărcat complet, după care se scoate încărcătorul din dispozitiv, întrucât curentul continuu care intră în baterie o va strica.

Dacă obișnuiești să folosești laptopul ore în șir, o idee bună ar fi să scoți de tot bateria din laptop și să îl ții în priză cât timp ai nevoie de el. De baterie te poți folosi doar în momentele în care trebuie să pleci de acasă.

Citește și: Cum se curăță corect laptopul de praf fără a îl strica. Cele mai utile trucuri

Nu mai proceda așa

Procedând astfel, bateria ta va fi ca nouă și peste luni sau chiar ani, ajutându-te să lucrezi fără întrerupere o oră sau poate chiar două, în cele mai bune cazuri, atunci când ești departe de o priză.

Mai există și alte grșeli banale, dar frecvente, care conduc încet (uneori), dar sigur la deteriorarea laptopului tău. Iată câteva dintre ele:

  • Ții laptopul pe suprafețe care nu îl lasă să respire. În acest caz, aparatul tău se va încinge, întrucât fantele de răcire sunt acoperite, ceea ce dăunează sănătății laptopului, existând totodată și riscul de a se arde anumite componente.
  • Alimentezi laptopul de la o priză defectă.
  • Ridici laptopul ținând de ecran – obicei care afectează balamalele. Există, de asemenea, riscul ca, în timp, și imaginea display-ului să se strice și să apară pixeli morți.
  • Nu ai niciun program antivirus instalat pe dispozitiv.
  • Pleci cu laptopul aflat într-unul dintre modurile „hibernare“ sau „sleep“. Acestea se recomandă doar când te afli acasă sau la birou, atunci când nu vrei să aștepți prea mult încărcarea sistemului de operare și a aplicațiilor deschise când revii la laptop.
  • Lași laptopul timp îndelungat în bătaia razelor soarelui.