Grădiniță ultra-modernă, construită într-o comună din județul Iași. Proiectul este în valoare de 300.000 de euro

Grădiniță ultra-modernă, construită într-o comună din județul Iași. Proiectul este în valoare de 300.000 de euro
Grădiniță modernă construită în comuna Dolhești

Comuna Dolhești din județul Iași va beneficia de o grădiniță modernă, cu două săli de clasă. Licitația pentru execuția lucrărilor va avea loc pe 14 martie 2022, iar valoarea estimată a contractului va fi de 1.512.874 de lei, fără TVA.

Lucrările vor fi terminate în 10 luni

Conform autorităților, câștigătorul licitației trebuie să finalizeze lucrările la 10 luni de la semnarea contractului. Terenul are o suprafață de 5.147 de metri pătrați, iar capacitatea grădiniței va fi de 65 de persoane. De asemenea, va fi amenajat un loc de joacă, de circa 45 de metri pătrați și trei locuri de parcare.

Accesul în unitate se va face pe latura de sud a construcției pentru preșcolari, iar intrarea pentru cadrele didactice și centrala termină sunt separate. Totodată, în anul 2021, Primăria Dolhești a organizat o licitație și pentru modernizarea drumurilor din localitate.

”Soluția propusă va conține 2 săli de clasă, o sală de mese, cabinet medical cu grup sanitar, vestiar, cancelarie, grupuri sanitare pentru preșcolari, pentru persoanele cu dizabilități și cadrele didactice și centrala termică. Terenul nu este traversat de rețele tehnico-edilitare, conform avizelor atașate la proiectul de autorizare, orice utilitate întâlnită pe amplasament urmând a se devia pe cheltuiala beneficiarului după anunțarea tuturor factorilor implicați”, se mai arată în documentația procedurii.

Grădiniță inaugurată cu fast în plină pandemie

O grădiniță din Focșani a fost inaugurată cu cântece și dansuri, chiar dacă elevii făceau ore online din cauza numărului mare de infectări Covid, aceștia fiind chemați la școală. La eveniment au participat primarul municipiului Focșani, directoarea grădiniței și mai mult consilieri locali. La sfârșit, oficialii și-au dat jos măștile pentru a face poze.

Directoarea grădiniței din Focșani a precizat că toți cei prezenți la inaugurare au fost vaccinați și că întreg evenimentul a fost organizat cu mare grijă chiar de ea. Până atunci, orele online s-au făcut deoarece sediul trebuia reabilitat, a mai adăugat aceasta.

“Personalitățile prezente sunt vaccinate, noi am făcut cursuri online din cauza lipsei de spațiu adecvat până la inaugurarea sediului reabilitat. Eu am organizat evenimentul, cine sunt eu să-i lipsesc pe copii de această bucurie?”, a declarat Doina Dima, dorectorul Grădiniței 18, pentru G4Media.ro.

Cu toate acestea, unitatea are nevoie de autorizație din partea DSP Vrancea pentru ca orele să poate fi desfășurate fizic. Oficialii DSP au precizat că grădinița nu avea această autorizație și că vor ancheta evenimentul, care a fost transmis live pe pagina de Facebook a primăriei Focșani.