Grădinarii cu experiență îngroapă roșii coapte în pământ în luna octombrie. Trucul e fantastic, vei face la fel

de: Mariana Olteanu
12 08. 2023

O parte dintre oameni preferă să planteze la sfârșitul lunii octombrie usturoi, ceapă, morcovi, sfeclă și o serie de alte culturi, printre care și roșiile. Foarte mulți se întreabă care este motivul din spatele acestei acțiuni. Ei bine, grădinarii experți au dezvăluit secretul.

De ce ar trebui să plantezi roșiile la sfârșitul lunii octombrie?

Metoda de a planta roșiile toamna este una destul de veche. În trecut, majoritatea fermierilor procedau astfel cu roșiile lor. Pentru a nu fi afectate de vremea rea, aceștia aveau o metodă specială.

Dacă doriți să plantați roșiile în octombrie, ideal este să realizați o groapă cu o adâncime cuprinsă între 12 și 18 cm. În fiecare groapă, puneți câte o roșie coaptă.

Este necesar ca fructul să nu crape în pământ. De asemenea, ideal ar fi ca deasupra vârfului de roșii să nu fie un strat de pământ mai mare de 10 cm. Mai mult, găurile în care sunt îngropate roșiile ar trebui acoperite cu cutii, care sunt de obicei folosite pentru depozitarea recoltei.

Te-ar putea interesa și: Singurul soi de roşii care rezistă la secetă. Vei avea o recoltă bogată şi super gustoasă

Când vor ieși primii lăstari?

Dacă cutia va fi mai grea, atunci roșiile vor fi ferite de vânt puternci sau chiar de anumite animale. Primele rezultate le veți observa primăvara, odată cu apariția căldurii vor fi mai mulți lăstari.

În momentul în care se vor înregistra temperaturi de 5 și 10 grade, puteți îndepărta cutiile și frunzele. Grădinarii vă sfătuiesc să acoperiți roșiile cu o folie.

Te-ar putea interesa și: Trucul prin care păstrezi roșiile proaspete peste iarnă. Ce trebuie să faci, de fapt

Ulterior, aceasta se va îndepărta când se vor forma condiții meteo pentru plantarea răsadurilor. Folosindu-vă de acest truc, veți putea planta răsaduri fără prea mari bătăi de cap. Acest truc este ideal pentru oamenii care au grădina în afara orașului. De asemenea, această metodă promite rezultate. În acest fel, plantele vor fi mai rezistente la factorii externi.

Însă, acesta nu este singurul truc prin care puteți avea o cultură de roșii bogată. La sfârșitul lunii iulie, grădinarii apelează la ajutorul diferitelor îngrășăminte pentru sol. Adăugând un îngrășământ conceput pentru a produce plante viguroase, flori abundente și exemplare mari, grădinarii își pot maximiza recolta de legume. Printre cele mai folosite îngrășăminte se numără cel organic și cel anorganic.

Te-ar putea interesa și: De ce au roşiile din grădină vene dure. Aşa scapi de această problemă