Un truc la care puțini s-ar gândi, dar care are efecte spectaculoase și te poate ajuta să repari o problemă întâlnită des în timpul procesului de preparare a diferitelor feluri de mâncare. Află, din rândurile de mai jos, ce se întâmplă dacă pui două felii de măr în ciorbă. Este asul din mâneca gospodinelor iscusite.
Nu doar cei care nu au prea multă experiență în bucătărie greșesc, chiar și gospodinele cele mai iscusite mai fac un pas eronat ce poate compromite rezultatul final. Diferența este că persoanele din ultima categorie au câțiva ași în mânecă, pe care îi scot la nevoie.
Un truc eficient dar surprinzător are efecte nebănuite. Este vorba despre un fruct banal, pe care îl putem folosi în momentele în care ne-am dat seama că, din neatenție sau stângăcie, am adăugat un anumit ingredient în exces în unele mâncăruri.
Puțini ar putea ghici ce se întâmplă dacă pui două felii de măr în ciorbă. Poate ai crede că ar putea să o acrească, însă bucățile sale vor acționa ca un burete, reușind să absoarbă sarea din compoziția din oală.
Este trucul la care apelează multe gospodine și bucătari pentru a salva ciorbele în care au pus prea multă sare. Dacă nu ai mere la îndemână, le poți înlocui cu un cartof crud, curățat.
Mărul este vedeta unui alt truc util în gospodărie. Dacă ai cumpărat sau ai primit câteva fructe necoapte, îl poți folosi pentru a le accelera procesul de coacere. Tot ce trebuie să faci este să le pui pe toate într-o pungă de hârtie. Merele emană etilenă, un compus ce găbește maturarea fructelor.
Te-ar putea interesa și: Nu mai fierbe ciorba aşa. Detaliul care îi strică gustul, de asta iese mai bună la restaurant
Mihaela Bilic, renumitul medic, a explicat care sunt proporțiile ideale, când pregătim o ciorbă, astfel încât acest preparat atât de apreciat de români să fie unul sănătos. Mai mult, specialistul în nutriție a explicat că poate fi un aliat de nădejde în perioadele în care vrem să dăm jos kilogramele nedorite.
„Cantitatea de substanță uscată dintr-o ciorbă niciodată nu o să depășească dimensiunea unei palme. Carnea, legumele, făinosul încap într-o palmă. Când vorbim de o porție pentru un adult, vorbim de farfuria de două palme.
Deci, de ce ne slăbește corect? Stă de două ori mai mult în stomac, dă senzația de sațietate, are jumătate dintr-o porție normală pentru un adult, are puține calorii. Dacă mâncăm 3-5 ciorbe pe zi, putem să slăbim cu stomacul plin”, a explicat medicul Mihaela Bilic.
Te-ar putea interesa și: Când se pune smântâna în ciorbă, de fapt. Aşa nu se va brânzi şi va da un gust special