Ciorbele sunt preferatele românilor, iar multe gospodine le prepară frecvent. Pentru a ieși la fel ca la restaurant, acestea țin cont de anumite trucuri. Spre exemplu, când se pune smântâna în ciorbă, pentru ca rezultatul să fie unul delicios și gustos. Cu siguranță nu știați acest lucru!
Ciorbele pe bază de smântână sunt extrem de iubite în bucătăria românească. Românii adoră să consume ciorbă de burtă sau a la grec, pentru că se prepară cu smântână. Acestea pot fi făcute cu ușurință acasă, dar puține gospodine știu când se adaugă smântâna, pentru a da culoare și savoare ciorbei.
Dacă ați preparat o ciorbă cu smântână, cu siguranță vi s-a întâmplat ca prima dată să se fi brânzit când ați adăugat-o. Motivul este unul clar: diferența de temperatură dintre ciorba fierbinte și smântâna rece. Pentru a vă asigura că ciorba nu se mai brânzește după ce ați pus smântâna, iată de ce trebuie să țineți cont.
Vezi și: Ce pun grecii în ciorba de perișoare, de fapt. Rețeta lor este diferită, dar foarte gustoasă
De regulă, smântâna este adăugată la finalul procesului de gătire, după ce ciorba a fiert complet. Puteți adăuga smântâna în ciorbă direct în oală, amestecând ușor pentru a o încorpora. În plus, este important să nu fierbi ciorba după ce ai adăugat smântâna, pentru a evita separarea sau îngroșarea acesteia.
Pentru a evita brânzirea ciorbei, smântâna trebuie amestecată cu puțină făină, înainte de a fi pusă în ciorbă. Puteți folosi și un gălbenuș de ou în amestec, pentru ca smântâna să nu se separe.
Așadar, amestecați smântâna cu gălbenușul de ou și cu făina într-un bol încăpător! Ulterior, se adaugă câte un polonic din ciorba care fierbe pe foc și amestecați. Când smântâna a ajuns la o temperatură mai mare, atunci o puteți adăuga în ciorbă, pentru că nu se va mai brânzi.
După ce ați pus amestecul în oală, mai lăsați ciorba la fiert maxim 2 minute, la foc mic. Se recomandă să nu adaugați verdețuri proaspăt tocate în ciorbă, pentru că pot face ca ciorba să fermenteze.