Hai să vedem ce înseamnă tot zâmbetul despre astăzi Earth Day Doodle, realizat în colaborare cu The Honeybee Conservancy cu sediul în New York! Cei de la google, prin noul Doodle ne îndrumă să vedem cum o albinuță încearcă să polenizeze florile în timp ce învățăm fapte amuzante despre albine și planeta noastră.
Ziua Pământului este pe 22 aprilie a fiecărui an, iar anul acesta 22 aprilie 2020 va marca 50 de ani de Ziua Pământului. Tema pentru Ziua Pământului 2020 este acțiunea climatică. Provocarea enormă, dar și oportunitățile vaste, de acțiune privind schimbările climatice au distins problema ca fiind subiectul cel mai apăsător pentru a 50-a aniversare. Schimbările climatice reprezintă cea mai mare provocare pentru viitorul umanității și al sistemelor de susținere a vieții care fac lumea noastră locuibilă.
Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970[1], cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată față de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri și foarte tineri.
În anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre. În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.
Prima sărbătorire a Zilei Pământului din 1970 a lansat un val de acțiuni, inclusiv trecerea legilor de mediu de reper în Statele Unite. Legile privind aerul curat, apa curată și speciile pe cale de dispariție au fost create ca răspuns la prima zi a Pământului din 1970, precum și crearea Agenției pentru Protecția Mediului (EPA).
Multe țări au adoptat în curând legi similare. Ziua Pământului continuă să dețină o semnificație internațională majoră: În 2016, Națiunile Unite au ales Ziua Pământului, deoarece a fost semnat în vigoare istoricul Acord de la Paris privind schimbările climatice. În 2017, de Ziua Planetei Pământ, NASA a lansat un site unde oamenii pot “adopta” părți ale planetei.
Astfel că celebra companie Google, la fel ca și în cazul altor sărbători importante, a decis să sărbătorească în felul ei Ziua Pământului, printr-un Doodle interesant care ascunde în spatele lui și un mic joculeț interactiv, cu o albinuță. Pentru cei mici va fi cu adevărat distractiv dar și instructiv, în același timp.