Gogoşi pufoase cu doar două ingrediente. Sunt ieftine şi se fac din trei mişcări

de: Bișinicu Andreea
29 03. 2023

În zilele acelea când ai poftă de ceva bun și dulce și nu ai idee ce să gătești, gospodinele de pe Internet îți dezvăluie cea mai simplă, gustoasă și rapidă rețetă de gogoși. Ai nevoie doar de două ingrediente pentru a le pregăti. Nu ai nevoie de drojdie, ouă sau unt. Iată cum trebuie să procedezi.

Rețetă simplă de gogoși din două ingrediente

Gogoșile reprezintă, fără îndoială, unul dintre deserturile preferate ale copilăriei. Simple, cu dulceață, gem, miere, zahăr pudră sau ciocolată, ele sunt extrem de delicioase și sățioase, reprezentând o gustare ideală.

Recent, o rețetă de gogoși preparate din numai două ingrediente a devenit virală pe rețelele sociale. Bilele se prepară în doar cinci minute și ai nevoie doar de făină cu agent de creștere încorporat și iaurt.

Făină cu agent de creștere se găsește la rafturile oricărui supermarket din România. Ea conține praf de copt încorporat, motiv pentru care nu mai este nevoie să îl adaugi în rețeta propriu zisă. Nu uita să adaugi și câteva firicele de sare.

De asemenea, iaurtul pe care-l vei utiliza în rețetă trebuie să fie integral. Evită să folosești iaurtul grecesc pentru a prepara gogoșile, dacă vrei să obții o textură moale și pufoasă.

Citește și Ingredientul banal care se pune în gogoşile de post pentru un gust special. Doar bunicile noastre le mai fac aşa

Secretul pentru cel mai gustos aluat

Pentru început, vei pune ulei într-o cratiță și vei aștepta să se încingă la foc mediu la o temperatură de 168°C – 177°C. Apoi, pui într-un castron mediu făina și iaurtul. Le amesteci cu o spatulă, până când vei obține un aluat lipicios.

Odată ce uleiul a atins temperatura corectă, tot ce trebuie să faci este să formezi biluțele folosind o lingură pentru cocă. Netezește suprafața, eliminând orice exces de aluat. Gogoșile se pun în uleiul încălzit.

Repeți procedura cu restul aluatului. Gogoșile se vor găti pe ambele părți, până ce capătă o nuanță aurie. Apoi, le vei scoate pe o farfurie pe care ai pus câteva fâșii de hârtie prosop, pentru a absorbi excesul de ulei.

Când gogoșile s-au răcit, tot ce rămâne de făcut este să le treci prin zahăr, ciocolată, miere sau gem. Asta e tot! Poftă bună!

Citește și Gogoşi de post, reţeta bunicii. Aşa ies pufoase, ingredientul care face minuni