Dacă te-ai plictisit de gogoșile pe care le faci în mod normal sau vrei să încerci o rețetă nouă de desert, trebuie să faci neapărat fritule. Acestea au o formă pe care în special copiii o vor iubi imediat, dar și un gust ce va face diferența pentru invitații tăi de duminică. De unde provine rețeta și cum se prepară? Nu trebuie să îți faci griji în privința timpului pe care îl petreci în bucătărie. Care este ingredientul care face diferența în acest caz?
Este greu să alegi un desert potrivit pentru familia sau prietenii tăi pentru că te gândești prea mult la faptul că vrei să împaci pe toată lumea. Unii vor să mănânce după masă ceva cu dulceață, alții adoră ciocolată, iar câțiva sunt adepții dulciurilor extrem de simple.
Ai o opțiune genială care cu siguranță îi va mulțumi pe toți cei pe care îi iubești. Fritule sunt un fel de gogoși de mici dimensiuni, aurii și rotunde. Acesta este un produs de patiserie festiv croat care se pregătește de obicei în casele tuturor în perioada sărbătorilor de iarnă. Seamană cu niște gogoși simple, dar au arome diverse care le scot din anonimat.
Mai exact, ele pot conține anason, coajă de citrice, stafide și sunt acoperite cu zahăr combinat cu puțină scorțișoară. Poți să alegi cum să le pregătești și ce ingrediente să elimini sau nu. Este important totuși să conțină coaja de lămâie și portocale.
– 100 de mililitri de apă
– 150 mililitri de lapte
– 50 de grame de unt
– 150 de grame de făină
– 2 ouă
– 1 lingură drojdie
– 1 praf de sare
– 2 linguri de anason (opțional)
– 2 pahare de ulei de floarea soarelui
– 50 de grame de zahăr (pentru decor).
Pune laptele într-o cratiță încăpătoare, apa, untul și anasonul. Amestecă până ajunge totul la punctul de fierbere, ulterior adaugă făina, drojdia și sarea. Scoate cratița de pe foc și lasă compoziția la rece pentru 10 minute.
Adaugă ouăle unul câte unul și amestecă energic. Încinge uleiul într-o tigaie mare, formează biluțele cu ajutorul a două linguri și pune bucățile la prăjit. După ce devin aurii, scoate-le pe un șervet de bucătărie pentru a elimina uleiul.
Trece-le prin zahăr alb cu puțină scorțișoară. Ele pot fi servite pentru invitații tăi cu diverse gemuri sau cu celebra cremă de ciocolată. Poți să îi împaci și pe cei mai pofticioși în modul acesta. Poftă bună!