Ne aflăm în Postul Paștelui, perioadă în care credincioșii nu consumă carne, ouă sau lapte. Gogoșile de post este desertul perfect pe care îl puteți prepara acum. Aromate și gustoase, aceste nici măcar nu necesită frământare.
Gogoșile de post sunt foarte delicioase, chiar dacă nu conțin lapte sau ouă, și sunt perfecte în această perioadă, pentru cei care țin post. De asemenea, rețeta este un foarte simplă și nu necesită multe ingrediente.
Cel mai probabil, cunoașteți această rețetă de gogoși de post și sub denumirea de „gogoși cu lingura”. Secretul este că aluatul se toarnă într-o tigaie cu ulei încins. Puteți adăuga și dulceață, orice sortiment doriți, după gust. Ca și ingrediente, veți avea nevoie de următoarele:
Pentru început, punem într-un bol drojdia uscată, zahărul și puțină apă călduță. Amestecăm foarte bine și lăsăm totul timp de circa 10 minute deoparte. Mai apoi, în același bol adăugăm coaja de lămâie, esența de vanilie, praful de sare și făina.
Un lucru esențial pe care trebuie să-l faceți atunci când turnați făina este să o cerneți și să o adăugați treptat, în timp ce amestecați încontinuu cu un tel. Procedând astfel, nu se vor forma cocoloașe.
În cele din urmă, veți avea un aluat foarte moale. Acoperiți bolul cu o folie de plastic și lăsați aluatul la dospit timp de o oră. După ce a trecut timpul de dospire, vom forma gogoșile. Folosiți o lingură și luați bucățele potrivite din aluat și le turnați în uleiul încins, la foc mediu.
Înainte de a lua aluatul, este important să treceți lingura prin ulei, pentru ca acesta să nu se lipească. Repetați acest pas de mai multe ori până terminați tot aluatul.
Gogoșile s-au prăjit foarte bine și sunt gata de scos atunci când au devenit aurii. Le punem pe un șervețel de bucătărie pentru a absorbi uleiul, se pudrează cu zahăr și se pot servi alături de ce dulceață doriți dumneavoastră. Poftă bună!