Gogoși de post cu apă minerală, incredibil de pufoase. Care e trucul secret al gospodinelor de la țară
Cu rețeta perfectă și puțină iscusință , aceste gogoși pot ieși ca la carte. Sunt umflate și goale la mijloc cu un gust deosebit. De multe ori, minciunelele sunt comparate cu „gogoșile”. Sunt foarte delicioase și sunt mâncate și reci, ceea ce înseamnă că e greu să te abții și sunt foarte apreciate. Cu toate acestea, gogoșile de post cu apă minerală sunt cele mai bune și gustoase mâncate cald. În rețeta ce urmează, ai ingrediente pentru aproximativ 20 de gogoși. Totuși, este posibil să nu te saturi, atât de bune sunt. Cu cât cantitățile sunt mai mici, cu atât se lucrează și mai ușor.
Gogoși de post pufoase
Nu durează mai mult de 35 de minute în total pentru a obține cele mai gustoase gogoși de post. Aproximativ 25 de minute durează să le pregătești, 10 minute să le gătești iar pentru dospire o oră. Vei avea nevoie de:
- 18 g drojdie proaspătă
- 250 g de făină albă
- 30 g de ulei
- 25 g de zahăr
- 25 -30 g de apă fierbinte
- 100 g de apă minerală la alegere
- coajă rasă de la o lămâie medie ca și mărime
- 1/4 linguriță cu sare
În plus, vei mai avea nevoie și de:
- făină pentru înfăinat blatul de lucru
- zahăr vanilat pentru pudrat
- 300 ml de ulei pentru prăjit
Mod de preparare – gogoși de post cu apă minerală
Poți începe prin a rade coaja de lămâie, dar ai grijă la pulpă, este amăruie. Separat, freacă drojdia cu zahărul până se lichefiază. Apoi, clocotește puțină apă din care vei folosi doar 30 de grame. Cerne făina într-o sită în castron, iar apoi presară sarea peste. Încearcă să faci un cuib cu mâna în făină și toarnă drojdia în centru. Într-o ceașcă, adaugă cele 30 de grame de apă clocotită, după completează cu apă minerală până la 125 de grame. În acest fel, apa minerală va fi caldă pentru coca. Apa minerală se toarnă în cuib, iar coaja de lămâie se adaugă peste. Începe să amesteci până ajungi la forma unei gogoși.
Începe să torni ulei în timp ce încă frămânți. Te poți opri atunci când uleiul este complet absorbit. Coca ar trebui să fie netedă dar cu pori datorită apei minerale. Apoi, lasă toată compoziția la dospit până se dublează volumul. Adaugă făină și frământă coca pentru a scoate aerul. Cu sucitorul, întinde o foaie groasă cam de 1.5 cm și taie cu gura unui pahar gogoșile sau sau cu un decupator.
Cele mai delicioase gogoși de post
Pune gogoșile într-o tavă unsă cu ulei. Este important ca tava să fie unsă deja cu ulei pentru ca după creștere să nu se lipească blatul. Apoi, le poți lăsa la crescut până observi că uleiul se încălzește. Într-o tigaie, pune ulei cam de 3 degete și lasă gogoșile să crească iar puțin. Focul ar trebui să fie mic spre mediu. Pentru a verifica dacă uleiul este destul de încins pentru a prăji, pune o bucățică mică de aluat și vezi dacă sfârâie și dacă se ridică la suprafață. Partea mai uscată trebuie să fie la aer, iar în ulei le vei pune cu partea de sus cum au stat în tavă la crescut.
Este suficient să le lași cam un minut pe fiecare parte pentru a fi prăjite perfect. Pentru a verifica, ridică gogoașa cu o furculiță și vezi dacă partea din ulei este rumenită. Apoi, le poți pune pe un prosop gros cu partea care a stat ultima oară în ulei în jos. După câteva minute, poți începe să pudrezi cu zahăr vanilat sau pudră de vanilie dacă ai.