Giovanni Becali, amintire memorabilă cu Mino Raiola, impresarul dat „mort” de presă: „Aveam glume cu el”

Giovanni Becali, amintire memorabilă cu Mino Raiola, impresarul dat „mort” de presă: „Aveam glume cu el”
Giovanni Becali îl cunoaște de peste trei decenii pe faimosul impresar Mino Raiola, a cărui moarte a fost anunțată de presa internațională, fiind infirmată chiar de agentul italo-olandez

Giovanni Becali, amintire memorabilă cu Mino Raiola, impresarul dat „mort” de presă. Joi, presa internațională a anunțat decesul faimosului agent Mino Raiola, cel care- are sub contract, printre alții, pe Zlatan Ibrahimovic, Erling Haaland, Gianluigi Donnarumma, Paul Pogba, Marco Verratti sau Matthijs de Ligt. La scurtă vreme informația a fost infirmată chiar de Raiola. Giovani Becali, veteranul impresar român, l-a cunoscut bine pe agentul a cărui avere e estimată la aproape 85 de milioane de dolari.

Giovanni Becali, amintire memorabilă cu Mino Raiola, impresarul dat „mort” de presă

Giovanni Becali, amintire memorabilă cu Mino Raiola, impresarul dat „mort” de presă. Joi, presa internațională a anunțat decesul faimosului agent de jucători. Acesta se ocupă de interesele unor vedete ca Zlatan Ibrahimovic, Erling Haaland, Gianluigi Donnarumma, Paul Pogba, Marco Verratti sau Matthijs de Ligt.

La scurtă vreme, informația a fost infirmată de Raiola însuși. Acesta a postat un mesaj nervos pe Twitter, în care declara că „a fost omorât” de presă pentru a doua oară în patru luni. Același lucru l-a declarat și doctorul impresarului, Alberto Zangrillo. Cu toate acestea, Raiola se află într-o stare critică în spitalul San Raffaele din Milano, el suferind, din câte se pare, de pancreatită acută.

„Aveam glume cu el”

Giovanni Becali, veteranul impresar român, îl cunoaște bine pe Mino Raiola (54 de ani), încă de acum trei decenii. În momentul anunțului inițial al morții acestuia acesta s-a declarat afectat de veste.

”Am aflat de câteva ore această veste tristă (n.r. – nu apăruse încă informația că ar fi încă în viață). Dar eu știam din ianuarie, de la Calciomercatto. Avea o pancreatită, a fost operat la Milano, la un spital foarte bun, dar din păcate nu s-a putut face nimic…”, a spus Becali pentru Playsport.

Giovanni Becali a mai dezvăluit că avea o relație foarte bună cu acesta, cei doi cunoscându-se încă din 1991, în momentul transferului lui Dan Petrescu.

„Am avut o relație foarte bună cu el, încă din 1991, de 31 de ani. Atunci când l-am cunoscut era un puști, de 23 de ani. L-am cunoscut la Foggia, când eu m-am dus cu Dan Petrescu, iar el a venit ca translator al unui jucător pe care l-a luat Foggia tot atunci, de la Ajax Amsterdam. Vorbea engleză, vorbea olandeză și asta l-a ajutat. Și așa a început cariera lui. Familia lui avea o pizzerie la Amsterdam și așa a intrat în lumea fotbalului”, a spus Giovanni Becali pentru aceeași sursă.

„Cred că era numărul 1 în lume”

Giovanni Becali și-a amintit și o poveste picantă, cu Zlatan Ibrahimovic și Raiola în prim-plan, pe vremea când suedezul era coleg cu Cristi Chivu, la Ajax Amsterdam.

„Îmi aduc aminte când l-am luat pe Chivu de la Ajax (n.r. – în 2003), el era cu Ibrahimovic. Și Ibrahimovic îmi zice: „Giovanni, nu mă iei și pe mine? Că uite, Mino nu are unde să mă ducă!”. Aveam glume cu el, aveam o relație foarte bună.

Mino era un tip foarte deschis la glume, petrecăreț. Avea și o mare calitate, să țină bine de tot de prețurile jucătorilor. Era un manager foarte bun, de la care am învățat multe. Cred că în acest moment, la ce jucători avea, era numărul 1 în lume. Nu știu dacă Mendez (n.r. – Jorge Mendez, agentul lui Ronaldo, printre alții) era peste el, dar Mendez se pare că s-a săturat de prea mulți bani și a lăsat-o mai moale”, a rememorat Giovanni Becali.

Are o avere de aproape 85 de milioane de dolari

Giovanni Becali a aflat cu ușurare că vestea morții lui Raiola nu s-a confirmat, dar a declarat că agentul e grav bolnav, suferind de pancreatită.

„Am primit și eu informația că ar fi încă în viață, iar din alte părți se spune că ar fi decedat. Doamne ajută să fie încă în viață! Din Păcate, starea lui este critică. Din câte știu, doctorii care trebuiau să îl opereze în ianuarie, l-au deschis și l-au închis la loc, spunând că nu pot interveni”, a mai spus impresarul român, pentru playsport.ro.

Italo-olandezul a fost internat în luna ianuarie la spitalul San Raffaele din Milano pentru o intervenţie medicală. Gazzetta dello Sport anunţase atunci că a fost vorba de o operaţie de urgenţă, însă purtătorul de cuvânt al lui Raiola a indicat că acesta a fost „supus unor controale medicale de rutină care au necesitat anestezie”.

Conform Forbes, în 2020, averea lui Mino Raiola se ridica undeva la aproape 85 de milioane de dolari. El are în desfășurare contracte în valoare de aproape 850 de milioane de dolari. Raiola s-a născut în Italia, dar s-a mutat de la vârsta de 1 an în Olanda, cu părinții săi.