Gino Iorgulescu și soția sa, datori vânduți la o bancă, după ce au luat o sumă uriașă. Ce se întâmplă acum

Gino Iorgulescu și soția sa, datori vânduți la o bancă, după ce au luat o sumă uriașă. Ce se întâmplă acum
Părinții lui Mario Iorgulescu au dat banca în judecată pentru clauze abuzive

Gino Iorgulescu și soția sa sunt datori vânduți la bancă, după ce în anul 2007 au împrumutat o sumă uriașă de bani. Împrumutul a fost făcut în franci elvețieni, iar după ce cursul a scăzut în raport cu euro, părinții lui Mario Iorgulescu au dat banca în judecată pentru clauze abuzive.

Părinții lui Mario Iorgulescu au dat banca în judecată pentru clauze abuzive

În anul 2007, Gino Iorgulescu și soția sa, Gabriela, au contractat de la bancă un credit de 817.785 de franci elveţieni. A urmat o perioadă în care cursul francului elvețian a scăzut în raport cu euro și zeci de mii de români au avut probleme din cauza ratelor care au crescut alarmant. Mulți au dat băncile în judecată, iar exemplul le-a fost urmat și de familia Iorgulescu.

În februarie 2015, Gino și Gabriela Iorgulescu au dat banca în judecată pentru clauze abuzive. Judecătoria Sectorului 1 şi-a declinat competenţa în soluţionarea cauzei, iar dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București. Pe 21 februarie 2019, judecătorii au decis să suspende procesul.

„Respinge cererea de chemare în judecată ca neîntemeiată. Cu apel în 30 de zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VI-a Civilă. Pronunţata în şedinţa publica, azi, 11.03.2016”, este decizia data de prima instanță de judecată.

Soții Iorgulescu au făcut apel, iar dosarul a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel București, care au decis să suspende cazul.

„În temeiul art. 413 alin. 1 pct. 1 Cod procedură civilă, suspendă judecata recursul declarat de recurenţii-reclamanţi IORGULESCU GABRIELA şi IORGULESCU GEORGE GINO împotriva deciziei civile nr. 1833A/2017 din 25 octombrie 2017 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VI-a civilă, până la soluţionarea cauzei nr. C-81/19 aflată pe rolul Curţii de Justiţie a Uniunii Europene. Definitivă”, este decizia judecătorilor de la Curtea de Apel București.