Gino Iorgulescu, atacat grav în ultimele zile. Ce se întâmplă, de fapt cu el (exclusiv)

Gino Iorgulescu, atacat grav în ultimele zile. Ce se întâmplă, de fapt cu el (exclusiv)
Gino Iorgulescu, dreptul la replică, în scandalul cu Răzvan Burleanu

Fotbalul românesc și forurile care-l conduc sunt în momentul de fața supuse unor presiuni. Ba mai mult oficialii celor două foruri, FRF și LPF, sunt la cuțite, fiecare având un drept la replică acid. Gino Iorgulescu și Răzvan Burleanu au intrat într-un clenci mediatic, primul cerând totuși calea dialogului corect și coerent.

Gino Iorgulescu, dreptul la replică, în scandalul cu Răzvan Burleanu

Încă de la implementarea, cel puțin în competițiile europene intercluburi și internaționale, a sistemului VAR, s-a pus problema clară de a aduce sistemul și în România. Numai că, pe cât de simplu pare din afară, pe atât de complicat pare totul, mai ales că implementarea costă.

Suma care ar trebui cheltuită cu aeastă pregătire a ajuns la aproape 500.000 de euro, conform FRF.  Costurile sunt, nu numai la sistemul propriu-zis, ci și la pregătirea lotului de arbitrii pentru folosirea noului sistem VAR de asistență în teren. După o perioadă de silentio stampa, Gino Iorgulescu a decis să-i dea dreptul într-un material publicat de colegii de la Playsport.ro, în care declara:

”Vă readuc aminte că noi am anunțat în urmă cu mult timp că suntem pregătiți să implementăm sistemul VAR. Ceea ce a ținut de noi am făcut. FRF-ul dorește să fie coordonator de proiect și să aibă control, în continuare, asupra arbitrilor.

Mai întâi trebuie să își asume și responsabilitățile, nu numai beneficiile. Nu înțeleg cui îi folosesc aceste contre repetate între noi și FRF. Mi se reproșează aparițiile sporadice în mass media. Să lămurim și subiectul ăsta. Dar să nu uite de indicaţiile forumului internaţional. Noi, LPF, suntem coordonatori de proiect, fiind cei care organizează Liga 1”, a decalrat Gino Iorgulescu.

Răzvan Burleanu acuzat de lipsă de comunicare

Discuțiile dintre FRF și LPF, prin cei doi șefi, Răzvan Burleanu și Gino Iorgulescu au ajuns la un punct critic. De câțiva ani, fiecare încearcă să paseze de la unul la altul responsabilitatea cheltuielilor cu pregătirea arbitrilor. Declarațiile acuzatoare ale șefului FRF, Răzvan Burleanu, au generat un nou conflict între acesta, șeful LPF și secretarul general LFP, Justin Ștefan. Răzvan Burleanu declara:

”Discuţiile s-au blocat. Se acoperă cheltuielile cu pregătirea arbitrilor în cuantum de aproximativ 500.000 de euro. Plavragiii de la LPF îşi doresc să îşi asume acest proiect şi au solicitat să îşi asume managementul implementării VAR.

Asta deşi LPF nu acoperă niciun leu în acest proiect. Deci, dacă LPF ar renunţa la o mică parte din cele două milioane de euro care se duc pe cheltuieli salariale, ar avea capacitatea sa finanţeze acest proiect.”, acuza Răvan Burleanu în presă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI