Gigi Becali se dă bătut în conflictul cu Vasile Dîncu, ministrul Apărării: „Eu sunt șmecher doar din gură”

Gigi Becali se dă bătut în conflictul cu Vasile Dîncu, ministrul Apărării: „Eu sunt șmecher doar din gură”
Gigi Becali și Vasile Dîncu, ministrul Apărării, au intrat în conflict pe tema folosirii stadionului din Ghencea de către FCSB

Gigi Becali se dă bătut în conflictul cu Vasile Dîncu, ministrul Apărării. Patronul FCSB a intrat într-un duel verbal cu demnitarul din cauza problemei stadionului Steaua. Vicecampioanei i s-a refuzat accesul pe noua arenă din Ghencea, iar latifundiarul a amenințat chiar și cu procese penale. După un schimb de replici cu Dîncu, Gigi Becali a anunțat că renunță la intenția de a-i mai face vreo plângere în justiție.

Gigi Becali se dă bătut în conflictul cu Vasile Dîncu, ministrul Apărării

Gigi Becali se dă bătut în conflictul cu Vasile Dîncu, ministrul Apărării. Problema accesului vicecampioanei la stadionul Steaua, ce aparține de clubul militar a „dinamitat” relația latifundiarului cu demnitarul. Milionarul a încercat să închirieze noua arenă din Ghencea la un preț dublu față de Arena Națională, dar fără succes.

Gigi Becali amenința la acea vreme cu procese penale intentate celor responsabili, inclusiv ministrului Apărării, Vasile Dîncu.

„Am trimis ofertă scrisă prin executor judecătoresc. Nu aveţi grilă, vă dăm grila de la Arena Naţională. Acolo este 23.000 de euro, noi vă dăm dublu şi de trei ori faţă de Giuleşti. Le-am dat și ministrului și le-am cerut să ne dea un răspuns în cinci zile. Dacă nu, mă duc să fac plângeri penale. Să vadă și Dîncu, să vadă cum el, marele general, se duce și dă cu subsemnatul.

La cum face el obrăzniciile lui, nu poate să fie decât general. E general de securitate… Și, după, vezi că vine un judecător și te condamnă și zice „da, bă, e abuz în serviciu”, spunea Gigi Becali la Pro Arena.

„Eu sunt șmecher doar din gură”

Gigi Becali a primit o replică „înțepată” de la Dîncu. Ministrul a afirmat că FCSB ar fi trebuit să facă cerere la minister, în loc să exercite presiuni prin mass-media.

„FCSB, ca să joace în Ghencea, ar fi trebuit nu să facă presiuni prin mass-media sau să îl înjure pe Ministrul Apărării Naționale, ci să facă o cerere la minister, care ar fi însemnat o hotărâre de guvern. Astăzi, Steaua este unitate militară, fiind proprietatea MApN. Ca să închiriezi un metru pătrat, dintr-o cazarmă, ca să pui un automat de banking, spre exemplu, trebuie să faci hotărâre de guvern.

Dura mai mult, dar dacă o făceau din timp, poate că se aproba acest lucru în ședința de guvern. Altfel, încercarea de a prelua moștenirea simbolică a echipei Steaua, care are brandul jucând pe acest stadion… A spus clubul nu. Eu nu am nicio emoție aici”, a declarat Vasile Dîncu pentru Euronews.

Latifundiarul amenința cu procese penale

Nici Gigi Becali nu s-a lăsat mai prejos, dându-i o nouă replică ministrului Apărării. Omul de afaceri a declarat că demnitarul nici măcar nu cunoaște legea, din moment ce vorbește de o hotărâre de guvern pentru o asemenea problemă.

„Tată, eu îl credeam băiat deștept pe Dîncu, dar la faza asta cu hotărârea de Guvern o greșește rău de tot. Hotărârea aia de Guvern de care spune el se dă pentru licitație-închiriere, nu pentru a îmi da mie dreptul să jucăm acolo. Ei nu trebuie să facă nicio licitație pentru mine. Eu le plătesc, iar de banii ăia ei se pot folosi cum știu ei mai bine.

Cât vor să mai meargă cu gaura la bugetul statului? Păi, tot noi să le plătim salarii? Ei nu vor ca stadionul ăla să producă? Pentru ce a fost făcut? Eu o să trimit hârtie la Parlament, iar dacă vorbesc în presă o fac, deoarece oamenii trebuie să fie informați despre demersurile noastre”, a spus Gigi Becali pentru ProSport.

„Spuneam și eu așa, când eram ofticat”

Gici Becali s-a decis între timp s-o „lase mai moale”. Întrebat dacă îi va mai face plângere penală ministrului, patronul FCSB a declarat pe un ton ironic că el nu e șmecher decât din gură. Becali a mai adăugat că șmecherii adevărați nu pot fi bătuți, pentru că au legătură cu autoritățile.

„Spuneam și eu așa, când eram ofticat. Spuneam, dar nu fac eu plângeri penale. Nu sunt eu șmecher, șmecherii sunt ăia care pot hotărî să facă ce vor ei pe bunurile statului.

Șmecherii sunt ăia care consumă din banii statului fără să le permită legea. Eu nu sunt șmecher, n-am cum să fiu șmecher. Cum să fiu șmecher dacă tot timpul sunt bătut de autorități.

Șmecherii nu sunt bătuți, șmecherii au legătura cu autoritățile, cu securitatea, eu sunt șmecher doar din gură”, a spus Becali, conform Digi Sport.