Gigi Becali acuză „jocuri de culise” în favoarea CSA Steaua: „La noi se bagă Securitatea”

Gigi Becali acuză „jocuri de culise” în favoarea CSA Steaua: „La noi se bagă Securitatea”
Gigi Becali este revoltat de faptul că CSA Steaua forțează promovarea în Liga 1, în ciuda faptului că e club departamental și nu societate privată

Gigi Becali acuză „jocuri de culise” în favoarea CSA Steaua. Patronul FCSB este neîmpăcat cu ratarea titlului și în acest sezon. Latifundiarul a criticat vehement modul în care au fost înscrise golurile din partidele care au decis soarta campionatului. În plus, el a declarat că rivalii de la CFR Cluj i-ar fi stimulat pe cei de la Voluntari pentru a pune „bețe-n roate” FCSB-ului. Dar Gigi Becali este pornit și pe ceea ce el consideră a fi un amestec politic în încercarea CSA Steaua de a forța promovarea în Liga 1.

Gigi Becali acuză „jocuri de culise” în favoarea CSA Steaua

Gigi Becali acuză „jocuri de culise” în favoarea CSA Steaua. Patronul FCSB a fost „fiert” după ce echipa sa a ratat disputarea „finalei campionatului” cu CFR Cluj. Ardelenii și-au asigurat deja un nou titlu după ce roș-albaștrii au fost șinuți în șah, 2-2, de Voluntari, iar echipa din Gruia a învins U Craiova cu 2-1.

Gigi Becali a fost pornit pe felul în care au fost marcate golurile ce au decis soarta campionatului, considerând că ambele au fost înscrise din ofsaid.

„Eu nu felicit hoția, minciuna și nedreptatea! Eu felicit golurile din ofsaid? S-a luat campionatul pe ofsaid. Cum să-i felicit dacă ei fac tot felul de mizerii? Ăia nu sunt oameni de felicitat.

Juca vreodată Voluntari dacă nu dădea CFR prime? Ce probe să mai dau? E clar! Să ancheteze, e treaba lor. Eu am spus ce știu, ce mi-au spus. Dar e situația clară” , a spus Gigi Becali, la Pro Arena.

„La noi se bagă Securitatea”

Dar Gigi Becali s-a îndreptat și împotriva celor de la CSA Steaua. Echipa militară a terminat Liga a 2-a pe loc ce i-ar permite să joace barajul de promovare în prima ligă. Deși sunt club departamental, steliștii sperau ca prin intervențiile ministrului Apărării, Vasile Dîncu, să poată fi schimbată Legea Sportului în sensul dorit de ei.

Gigi Becali s-a arătat revoltat de asemenea „combinații”, afirmând că „Securitatea se bagă și la fotbal”.

„Peste tot, Securitatea conduce, dar nu se bagă şi la fotbal. Și CIA… Dar nu se bagă la fotbal! La noi, până şi la fotbal se bagă Securitatea. Nu avem ce face! De fapt, se poate face o asociaţie a gloriilor României şi să mergeți la protest, să faceți petiții la UEFA.

Nu vezi ce fac? Vor să schimbe legea ca să fie fotbalul și mai controlat. Îți dai seama ce se va întâmpla? Face și PNL-ul o echipă… După aia vin alții la putere și schimbă șeful Federației. După aceea vine PSD-ul și e pus altul.

Nu vezi că vrea să facă ministrul (n.r. – Vasile Dîncu)? Să participe CSA-ul… Păi, nu se poate! Nu te lasă UEFA să participi în cupele europene. Ce dacă intri în campionatul intern? Nu ai cum. Vii acum să spui că repari ce s-a stricat și ce s-a îndreptat în urmă cu 25 de ani? S-a transformat Steaua în societate pe acțiuni și vii tu acum să strici iar”, a spus Becali tot la Pro Arena.

Totuși, Gigi Becali ar putea să fie mulțumit de decizia FRF de a nu o include pe Steaua în barajul pentru promovarea. Federația a anunțat că locul va fi ocupat de următoarea clasată, echipa de pe locul 5, Concordia Chiajna, tocmai din cauza faptului că clubul stelist nu s-a transformat în societate privată. Dar steliștii au anunțat că își vor căuta dreptatea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, afirmând că regulamentele UEFA nu prevăd nicio asemenea condiție ca cea invocată de FRF.