Gigi Becali nu renunță la stadionul Steaua. Ce vrea să facă în Ghencea patronul FCSB

Gigi Becali nu renunță la stadionul Steaua. Ce vrea să facă în Ghencea patronul FCSB
Gigi Becali nu renunță la stadionul Steaua. Ce vrea să facă în Ghencea patronul FCSB

Gigi Becali n-are de gând doar să privească la meciurile altora pe stadionul Steaua. Noua arenă va fi inaugurată oficial pe 7 iulie. Cu acel prilej, CSA Steaua, echipa din Liga 2, o va întâlni pe OFK Belgrad, din Serbia. Cele două formații au mai jucat și la inaugurarea vechiului Ghencea. Acum patronul FCSB dorește ca și echipa sa să poată evolua pe terenul „inamicului său numărul 1”.

Gigi Becali nu renunță la stadionul Steaua

Arena e gata, poftiți să jucați! Gigi Becali vrea cu orice preț ca echipa lui să evolueze pe stadionul Steaua. Noua arenă este gata, cu toate cele 31.000 de locuri gata să-și primească oaspeții. Conform președintelui CSA Steaua, colonelul Răzvan Bichir, inaugurarea oficială va avea loc pe 7 iulie. CSA Steaua va juca împotriva sârbilor de la OFK Belgrad. Cele două formații s-au mai întâlnit și la inaugurarea vechii arene din Ghencea, în aprilie 1974. Pe de altă parte, costurile de întreținere ale noului stadion se vor ridica la aproximativ 1 milion de euro pe an.

Pe 4 iunie, CSA Steaua a preluat oficial arena Ghencea. Din acel moment, am făcut toate demersurile oficiale, toate eforturile pentru a operaționaliza stadionul. Astfel încât să fim o gazdă bună pentru echipele participante la Campionatul European. În paralel, ne-am ocupat și de proiectul de inaugurare al stadionului, care va avea loc pe 7 iulie, în compania OFK Belgrad. Tot în acea dată, vom sărbători și celebrarea celor 35 de ani de la cucerirea Cupei Campionilor Europeni”, a declarat Răzvan Bichir, în conferința de presă organizată, miercuri, în legătură cu inaugurarea noului stadion Steaua.

Ce vrea să facă în Ghencea patronul FCSB

Cum costurile de întreținere sunt mari și vor fi plătite din bani publici, e nevoie și de recuperarea acestora. Adrian Cefalan, directorul Companiei Naționale de Investiții, cea care a realizat lucrarea, a venit cu câteva idei în această privință. Iar una dintre ele este închirierea stadionului pentru meciurile de fotbal ale altor echipe.

Se face o evaluare pentru că, până la urmă, vorbim de un bun public și nu poate stabili cineva o chirie, de la el putere. Cum a fost și la Craiova, se ia un evaluator, se fac niște calcule și ți se spune: pentru un meci de fotbal te costă atâta. La Craiova există o hotărâre de Consiliu Local, pentru că, până la urmă, totul este transparent: meci de Liga 1, meci de Liga 2, meci de Cupa României, meci internațional”, a declarat Cefalan, în emisiunea PlayMaker, de la PlaySport.ro.

Primul pe lista celor care vor să beneficieze de stadion este Gigi Becali, patronul de la FCSB. Vicecampioana n-a mai avut un „teren propriu” de când a fost evacuată chiar din Ghencea. Roș-albaștrii și-au găsit „adăpost” ba pe Arena Națională, ba pe stadionul din Giurgiu și, uneori, pe cel de la Pitești. Acum, Becali nu vrea să rateze ocazia de a reveni în Ghencea, chiar și cu chirie. A confirmat acest lucru șeful Peluzei Nord, Gheorghe Mustață.

Nu mă interesează ce vor face cei de la CSA, că nu au drept de promovare și așa mai departe, dar Armata trebuie să scoată pe an un milion de euro din banii Statului ca să întrețină arena din Ghencea și nu știu dacă o să îi convină. Și noi vom juca pe acest stadion. Gigi Becali deja a demarat procedurile pentru a juca în Ghencea după inagurarea arenei. În fața mea l-a sunat pe Valeriu Argăseală și l-a pus să facă toate formalitățile din partea echipei noastre ca să jucăm în Ghencea. Și sigur vom juca în Ghencea”, a dezvăluit, pentru ProSport, Gheorghe Mustață, liderul Peluzei Nord.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI