Gigi Becali, mână largă înainte de Crăciun. Pe ce a cheltuit 145.000 de euro dintr-un foc!

Gigi Becali, mână largă înainte de Crăciun. Pe ce a cheltuit 145.000 de euro dintr-un foc!
Gigi Becali este grijuliu când vine vorba de necesitățile unor lăcașuri religioase, inclusiv cu biserica din curtea bazei de antrenament a FCSB din Berceni

Gigi Becali, mână largă înainte de Crăciun. Patronul FCSB e cunoscut pentru legătura strânsă pe care o are cu biserica. Latifundiarul vrea să construiască două mănăstiri în județul Vâlcea, dar a avut grijă ca și baza de antrenament a echipei sale să fie dotată cu o biserică. Pentru dotarea acesteia, el a scos din conturi o sumă consistentă.

Gigi Becali, mână largă înainte de Crăciun

Gigi Becali, mână largă înainte de Crăciun. Patronul FCSB „sparge banca” de fiecare dată când se apropie sărbătorile majore din calendarul ortodox. Devenit un adevărat „apărător al credinței” din postura de „rob al lui Hristos”, Gigi Becali e mult mai reținut când vine vorba de cheltuielile cu fotbalul.

Nemulțumit de situația FCSB în clasament, Gigi Becali a declarat că nu va mai investi în gruparea roș-albastră, iar singuriii bani vehiculați vor fi cei obținuți din vânzarea unor jucători.

„Eu, la revedere, bani de la mine din buzunar eu nu mai dau. Vând tot. Tot ce e de vânzare, vând imediat. Tănase, iau banii. Dacă dau 3 milioane, îl iau. Eu ți-am spus sentimentul meu de acum, adică dezamăgit. Dar, dacă ține strategia cu vânzare de jucători, mă ocup. Dar, dacă trebuie să dau bani din buzunar…Un lucru e clar 500%: bani din buzunarul lui Becali pentru ca niște jucători să se joace cu mingea și să o bage în poartă nu veți mai vedea.

Nu sunt idiot, nu sunt masochist, de ce să dau foc la banii mei? Strategia a ținut și ține și acum, pentru că încă mă bat la titlu. Dar nu poți să te bați cu o echipă care are 40 de jucători și salarii mari. CFR are un patron foarte puternic, cu foarte mulți bani. Eu nu-mi permit să arunc atâția bani, eu nu am puterea asta. Bravo lui, că poate”, a declarat Gigi Becali, la Pro X, după egalul cu Sepsi din ultima etapă a anului.

Pe ce a cheltuit 145.000 de euro dintr-un foc!

Gigi Becali a fost clasat pe locul 14 în Top Capital al celor mai bogați români, cu o avere estimată de 325-425 milioane de euro. Totuși, bogăția latifundiarului e greu de cuprins, dovadă că unul dintre apropiații săi, Cristi Borcea, o estimează la peste 1 miliard de euro

„Eu cred că are peste 1 miliard, active și bani. Eu nu mă pot compara cu el. Pe el nu-l interesează decât biserica și familia. FCSB este doar o afacere”, a spus Cristi Borcea pentru as.ro.

În prag de Crăciun, Gigi Becali s-a îngrijit și de necesitățile bisericii din curtea bazei de pregătire din Berceni a FCSB. El a achiziționat câteva clopote pentru lăcașul religios. Șeful proiectului „Cumpărarea și instalarea clopotelor” a fost Alexandru Tudor, fostul arbitru devenit omul de încredere al lui Gigi Becali, scrie Playsport.

Gigi Becali a achitat. prin societatea ce deține clubul de fotbal, nu mai puțin de 145.000 de euro pentru 14 clopote. Cel mai mare dintre clopote măsoară o înălțime de doi metri, are 4,3 tone și a costat 100.000 de euro. Pentru celelalte 13 clopote, societatea SC FC FCSB SA a plătit 45.000 de euro! Conform surselor din Biroul Vamal de Interior Ilfov, FCSB a mai plătit 30.000 de euro pentru taxele vamale pentru importarea clopotelor. Acestea au fost aduse tocmai din Rusia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI