Gigi Becali, cel mai bogat patron din Liga 1. Ce antrenor are cei mai mulți bani

Gigi Becali, cel mai bogat patron din Liga 1. Ce antrenor are cei mai mulți bani
Gigi Becali este cel mai bogat patron din Liga 1, dar averea sa ar putea fi mult mai mare decât estimările din topurile financiare

Gigi Becali, cel mai bogat patron din Liga 1. Patronul FCSB este unul dintre cei mai înstăriți români, conform ultimului Top Capital. În clasamentul averilor acestora, Ion Țiriac are, în continuare, cei mai mulți bani, dintre cei care au legătură cu sportul. În ierarhia respectivă se mai regăsesc și Simona Halep, Gică Hagi, dar și Anamaria Prodan.

Gigi Becali, cel mai bogat patron din Liga 1

Gigi Becali, cel mai bogat patron din Liga 1. Patronul FCSB are o avere dificil de cuantificat. Totuși, cei de la Top Capital o estimează între 325 – 425 de milioane de euro. De curând, Cristi Borcea, fostul acționar de la Dinamo, declara la realitateasportiva.net că latifundiarul are, în opinia sa, mai mult de 1 miliard de euro.

Averea lui Gigi Becali a fost estimată de Dumitru Dragomir, fostul șef de la LPF, chiar la peste 2 miliarde de euro. Latifundiarul deține vaste proprietăți de teren, dar și de păduri, mai puțin cunoscute. De curând, el a cumpărat hotelul Inter din Venus, pentru 6 milioane de euro. Acesta a aparținut patronului de la Astra Giurgiu,  Ioan Niculae, aflat în închisoare.

„L-am luat pentru familie mai mult. Nu mă interesează pe mine partea hotelieră. L-am luat pentru că era omul la pușcărie și să nu-i ia altul hotelul. Mă gândesc dacă să i-l vând. Dacă mă înțeleg cu el, dacă îmi dă banii să și câștig ceva, i-l dau înapoi omului.

Când vine omul de la pușcărie, îi spun am dat atâția bani, dă-mi atât ca să câștig și eu bani și dacă vrei, ia-l. Dacă nu vrea, ținem hotelul și gata”, a declarat Becali, potrivit Economica.net.

Ce antrenor are cei mai mulți bani

Gigi Becali vrea, totuși, să facă o afacere și din noua achiziție. Doritorii își pot petrece Revelionul în hotelul patronului FCSB. Ei trebuie să scoată din buzunare 198 de euro, adică 980 de lei, pentru o cameră de două persoane. În clasamentul celor mai bogați 300 de români, Becali e depășit de Ion Țiriac. Fostul patron al turneului de la Madrid are o avere estimată la 1,9 – 2 miliarde de euro, ocupând poziția a 3-a în topul citat.

Pe lângă Gigi Becali, regăsim și numele multor foști acționari la cluburi din Liga 1: George Copos (180-210 milioane de euro), Nicolae Badea (87 – 93 milioane de euro), Cristi Borcea (85 – 95 de milioane de euro) sau Ionuț Negoiță (80 – 100 de milioane de euro. Nu lipsește din top nici Simona Halep, poziția 146, cu o avere estimată la 46 – 50 de milioane de euro. În fața ei se află impresara Anamaria Prodan, locul 141, cu 40 – 60 de milioane de euro.

Dar cel mai bogat antrenor român este Cosmin Olăroiu. După un deceniu cu contracte uriașe petrecut în zona arabă, fostul tehnician de la Steaua/FCSB a adunat o avere de 46 – 50 de milioane de euro, ocupând locul 147 în top. Surprinzător sau nu, el îl depășește clar pe Mircea Lucescu, locul 203, cotat cu „doar” 35 – 37 de milioane de euro, dar și pe Gică Hagi, locul 255, cu o avere estimată la 27 – 32 de milioane de euro. Din mai noua generație de tehnicieni, primul clasat este Cristi Chivu, antrenorul de la Inter U19, loc 291 în top, cu 22 – 24 de milioane de euro.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI