Gigi Becali, la un pas să desființeze FCSB. Care este singura condiție care îl poate face să se răzgândească

de: Marian Cărăvan
27 03. 2020

Gigi Becali a trecut la măsuri radicale la FCSB, din cauza pandemiei care a oprit fotbalul. Finanțatorul a anunțat că nu mai e dispus să bage bani în echipă, dacă nu îi va aduce profit.

Gigi Becali, la un pas să desființeze FCSB. Care este singura condiție care îl poate face să se răzgândească

Finanțatorul FCSB a trecut la înjumătățirea salariilor jucătorilor săi, întrucât nu se joacă deloc fotbal în această perioadă. Gigi Becali este la un pas de a desființa echipa dacă nu va juca în cupele europene în următorii doi-trei ani. Aceasta ar fi singura condiție care l-ar face să se răzgândească în privința soartei FCSB.

„Dacă nu intru în Europa în urmatorii doi, trei ani, gata, la revedere. Desființez echipa, o bag în faliment”, a declarat Becali la Digi Sport.
Becali este optimist în ceea ce privește răspândirea COVID-19 în România și consideră că fotbalul s-ar putea relua mai repede la noi decât în campionatele mari din Europa.

„Dacă nu se joacă în Europa, gata, ce să facem? Noi o să jucăm, dar degeaba jucăm noi, dacă nu mergem în Europa. De acolo vin banii. Acolo e mai nasol ca la noi. Noi avem Liturghia, o să ne vindecăm”, a mai spus Becali.

Ce măsuri a luat Gigi Becali pentru a depăși momentele de criză

Așa cum anunțase, Gigi Becali a luat deja măsuri pentru a reduce pierderile și a redus salariile jucătorilor pentru șase luni.

„Da, le-am redus salariile la jumătate. Pentru următoarele șase luni, inițial am vrut pe 10 luni, dar am discutat cu ei, bine, nu cu toți, și a rămas la 6 luni. Aș putea să-i bag și în șomaj tehnic, dar nu o să fac asta cu toți. O să bag doar 4 jucători în șomaj tehnic.

Cine nu acceptă la jumătate, o să le reduc mai mult din salariu, dacă nu sunt caractere o să le tai 60% din salariu. Eu fac totul conform legii. Și ei sunt cetățeni și conform legii am voie să fac asta. O să le reduc mai mult, celor care nu vor la jumătate”, a declarat Gigi Becali pentru Digi Sport.