Gigi Becali a pierdut procesul cu un fost fotbalist al FCSB. Ce sumă de bani trebuie să-i plătească

Gigi Becali a pierdut procesul cu un fost fotbalist al FCSB. Ce sumă de bani trebuie să-i plătească

După ce și-a pus toată lumea în cap în urma deciziei de a înjumătăți salariile jucătorilor de la FCSB, Gigi Becali s-a trezit cu o altă problemă. Finanțatorul a pierdut procesul cu un fost fotbalist al FCSB, care și-a cerut în instanță drepturile salariale după ce a fost îndepărtat de la echipă.

Gigi Becali a pierdut procesul cu un fost fotbalist al FCSB. Ce sumă de bani trebuie să-i plătească

Adus la FCSB la recomandarea unui fost rapidist, Florin Motroc, atacantul polonez Lukasz Gikiewicz l-a dezamăgit profund pe Gigi Becali. Polonezul nu a bifat decât 196 de minute în tricoul vicecampioanei României, fără să marcheze vreun gol, astfel că finanțatorul FCSB l-a forțat să plece.

Fotbalistul polonez de 32 de ani și-a făcut dreptate în instanță, la FIFA, iar vestea nu i-a picat tocmai lui Gigi Becali, obligat acum să-i achite lui Gikiewicz suma de 93.500 de euro. Și asta până pe 11 mai 2020. Conform informațiilor GSP, FIFA a decis că FCSB i-a reziliat abuziv contractul polonezului. Astfel, forul internațional, prin Camera de Soluționare de Litigiilor, a decis ca polonezul pe care Gigi Becali l-a forțat să plece de la echipă după doar trei meciuri să primească 93.500 de euro, o parte din suma totală pentru care semnase cu FCSB. Gikiewicz, care avea un salariu de 8.500 de euro, a semnat FCSB în vara lui 2019 și a fost dat afară în toamnă, după doar trei meciuri. Astfel că fotbalistul a reclamat-o pe FCSB la FIFA și a avut câștig de cauză.

Polonezul Lukasz Gikiewicz a jucat doar trei meciuri la FCSB Sursa foto: Digi Sport

Dacă nu se supune deciziei FIFA, FCSB riscă să aibă interzis la transferuri

Gigi Becali este obligat de FIFA să achite suma de 93.500 de euro către fostul jucător până pe 11 mai 2020. În caz contrar, FCSB riscă să primească o interdicție la transferuri pe următoarele trei perioade: vara lui 2020, ianuarie 2021 și vara lui 2021. Plata nu poate fi amânată din cauza pandemiei de coronavirus, așa cum Gigi Becali vrea să facă în cazul transferului lui Adi Petre de la Esbjerg.

„Elementele analizate au arătat tactica abuzivă a clubului în încercarea de a-l determina pe jucător să-și încheie unilateral contractul”, se arată în decizia FIFA.

În scurta perioadă petrecută în România, Lukasz Gikiewicz a fost „torturat” efectiv de patron, care l-a șicanat în dese rânduri după ce și-a dat seama că nu e ceea ce-și dorește la echipa sa. Dat afară din camera de hotel sau trimis să se antreneze fără minge, sunt doar două dintre exemplele „colaborării” cu Gigi Becali.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI