Gigi Becali iese la atac, se pregătește de război? „Scot echipa de pe teren!”

Gigi Becali iese la atac, se pregătește de război? „Scot echipa de pe teren!”
Gigi Becali iese la atac

Patronul FCSB în vârstă de 62 de ani, Gigi Becali, a amenințat că o să scoată echipa de pe teren dacă greșelile de arbitraj din Liga 1 o să mai persiste. Totul s-a întâmplat în contextul conflictului LPF-FRF pe seama introducerii VAR.

Gigi Becali iese la atac, se pregătește de război?

„Dacă ăștia se vor certa ca șoarecele și pisica, vom avea VAR peste 100 de ani! Cheia este la Burleanu. Să nu o mai arunce pe Gino. Vrem VAR măcar la meciurile tari din play-off. Voi ajuta și eu cu bani pentru aducerea VAR, dar Burleanu trebuie să ia taurul de coarne.

Dacă nu vom aduce VAR-ul în România, atunci arbitrii vor decide campioana, iar eu nu vreau să ajung la mâna lor. Să văd și eu acum ce a înțeles Burleanu după ședința asta de la LPF! Eu nu cred ca FRF nu mai are bani pentru VAR. Au primit și ei bani de UEFA și FIFA. VAR-ul trebuie să devină o prioritate pentru Burleanu și FRF.

Nu vreau să transformăm campionatul într-un circ prin scoaterea echipelor de pe teren, dar daca eu simt că sunt furat, așa voi face”, a spus Becali pentru ProSport.

Ce a spus președintele Ligii despre VAR

De altfel, Gino Iorgulescu, Justin Ștefan și fostul arbitru FIFA Marius Avram, prezentat azi ca manager de proiect VAR din partea Ligii, au avut o conferință de presă la sediul LPF, la scurt timp după întâlnirea pe care au avut-o cu președinții cluburilor din Liga 1, întâlnire în care s-a discutat despre implementarea arbitrajului video.

Astfel, concluzia pe care a tras-o șeful LPF este că Federația Română de Fotbal va fi nevoită să acopere costurile pentru implementarea video-arbitrajului în Liga 1.Prin urmare, Gino Iorgulescu a solicitat o întâlnire lămuritoare pentru săptămâna viitoare cu Răzvan Burleanu, președintele FRF, dar și cu Orlando Nicoară, reprezentantul eAD, firma care deține drepturile de televizare ale meciurilor de Liga 1.

Astfel, LPF exclude varianta contribuirii financiar la pregătirea arbitrilor, deoarece acest lucru s-ar afla în afara legii. Iar în situația în care FRF o să refuze costurile pentru introducerea VAR, Gino Iorgulescu amenință cu reclamații la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

În situația în care FRF va accepta plata pentru pregătirea arbitrilor, Liga 1 ar avea VAR în cel mai fericit caz în 6 luni, după cum a afirmat și președintele Ligii:

„Școlarizarea arbitrilor durează cel puțin 6 luni. Dacă deblocăm situația, peste 6 luni, poate 8, abia atunci vom putea avea VAR”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI