03 feb. 2022 | 13:38

Gigi Becali, fascinat de un alt antrenor din Liga 1: „Are un dar special, e talent nativ”

Sport
Gigi Becali, fascinat de un alt antrenor din Liga 1: „Are un dar special, e talent nativ”
Gigi Becali este impresionat de flerul de care dă dovadă antrenorul uneia dintre rivalele din Liga 1

Gigi Becali, fascinat de un alt antrenor din Liga 1. Patronul FCSB s-a mândrit cu transferul mijlocașului francez Malcom Edjouma, de la FC Botoșani. Latifundiarul a dezvăluit inclusiv ce manevre a fost nevoit să facă pentru a-l aduce pe fotbalistul de 25 de ani în lotul vicecampioanei. Dar Gigi Becali este impresionat și de antrenorul echipei moldovene, Marius Croitoru, cel care l-a pus în valoarea pe fotbalistul dat afară de Gică Hagi de la Viitorul, acum Farul, în 2020.

Gigi Becali, fascinat de un alt antrenor din Liga 1

Gigi Becali, fascinat de un alt antrenor din Liga 1. Patronul FCSB a reușit transferul pe care și l-a dorit. El a reușit să-l cumpere pe mijlocașul francez Malcom Edjouma, de la FC Botoșani. Tranzacția s-a încheiat pentru 330.000 de euro și împrumutarea lui Denis Haruț la echipa moldoveană până la finalul sezonului.

Gigi Becali nu s-a ferit să povestească manevrele și minciunile pe care le-a spus pentru a-și atinge ținta, transferul lui Edjouma. El a dat detalii despre megocierile cu Valeriu Iftime, finanțatorul botoșănenilor.

„Eu mai pusesem ochii pe ăsta, numărul 5, Dawa, și m-am gândit că mai bine îi zic de Dawa, „ce bun e ăla, cât vrei pe el?”, a zis „nu-l vând, domnule, nu discutăm! Apoi am venit pe partea cealaltă, „celălalt, care a dat pasă?”. Eu știam numele, dar n-am zis nimic. Mi-a zis „am avut acum jumate de oră, mi-a transmis cineva din Polonia ofertă, le-am zis că fără 350.000-400.000 de euro, nu discut”. Eu eram dispus să dau și dublu, dar i-am zis „îți dau 200.000”.

Mi-a zis „domnule Becali, să nu vă supărați, dar fără 350.000 nu-l dau”. I-am zis „îți dau 300.000 și pe Haruț împrumut (n.r. – fundașul Denis Haruț a fost împrumutat până la vară la Botoșani, clubul de unde fusese transferat la FCSB acum un an)”. M-am gândit că-l dau și pe Haruț ca să aibă fundaș dreapta, că Braun e deja al lui CFR și în play-off nu va mai juca așa bine. I-am zis „îți dau așa, mai lasă ceva”. A zis „fără 330.000, nu-l dau” și așa am închis-o. L-am sunat după aia și i-am zis „îți dădeam și 900.000””, a spus Gigi Becali la Digi Sport.

„Are un dar special, e talent nativ”

Gigi Becali s-a declarat fascinat, însă, și de antrenorul Marius Croitoru (42 de ani), cel care l-a pus în valoare pe Edjouma. În 2020, fotbalistul a fost dat afară de Gică Hagi de la Viitorul, acum Farul, după doar 7 partide disputate. El a jucat apoi la o obscură formație din Belgia, KSV Roeselare, apoi a stat cîteva luni fără contract. Abia anul trecut, în februarie, a semnat cu FC Botoșani.

„Are un dar special, e talent nativ, nu putem să ne dăm seama ceea ce face el. A mai fost Keyta, l-am vrut și pe ăla, n-am putut să-l iau! Cum să-i vinzi și să scoți alții? E un dar special al lui, ceea ce face el, doar el poate! A fost și el pe listă, el și Poenaru. Ei doi sunt pe lista mea ca viitori antrenori”, a spus Gigi Becali despre Croitoru, la Digi Sport.

Marius Croitoru și-a început cariera de principal la FC Botoșani, în vara anului 2019. De atunci, a reușit în fiecare sezon să ducă echipa lui Valeriu Iftime în play-off. Mai mult de atât, el a produs jucători care au fost vânduți pentru bani buni, fapt care a permis celor de la Botoșani să se autofinanțeze în mare parte.

„E ușor să-l complimentezi pe Marius Croitoru acum”

Gigi Becali a primit o replică pe această temă de la Valeriu Iftime, patronul echipei moldovene. Acesta a declarat că Marius Croitoru mai are contract încă 2 ani și o clauză de reziliere de2 milioane de euro.

E ușor să-l complimentezi pe Marius Croitoru acum. Acum trei ani, nu-l complimenta nimeni. Ce vă garantez este că el are încă doi ani contract cu mine. I-am făcut, la cererea lui, i-am făcut o clauză de reziliere de două milioane de euro. El mi-a propus! Așa că, cine-mi dă două milioane de euro, i-l dau”, a declarat Valeriu Iftime la Pro X.

La ora actuală, echipa lui Gigi Becali ocupă locul 2, la 8 puncte în urma liderului CFR Cluj. De cealaltă parte, gruparea antrenată de Marius Croitoru este pe locul 4, la 3 puncte în urma celor de la Voluntari și la 13 în spatele FCSB, cu mari șanse de a prinde play-off-ul pentru al treilea an consecutiv.

 

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 18-24 octombrie. Două zodii primesc vești bune, iar un nativ trece printr-o situație tensionată
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Scandal uriaș în lumea divelor. Ilinca Vandici și Lora, vorbe usturătoare
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Vladimir Putin a renunțat, e definitiv! Decizia ISTORICĂ a Rusiei. Toată planeta aştepta anunțul
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
VIN BANII pentru ajutorul de încălzire! Iată cine primește banii
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro