Gigi Becali, executat silit de Primăria Capitalei. Ce sumă datorează patronul FCSB

Gigi Becali, executat silit de Primăria Capitalei. Ce sumă datorează patronul FCSB
FCSB, clubul lui Gigi Becali, trebuie să achite sute de mii de euro față de o instituție aflată în subordinea Primăriei Capitalei

Gigi Becali, executat silit de Primăria Capitalei. Patronul FCSB n-a trecut bine peste enervarea produsă de pierderea titlului, că se confruntă cu o altă problemă. Clubul pe care-l finanțează e „bun de plată” față de Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București, instituție din subordinea Primăriei Generale. ALPAB administrează Arena Națională și i-a imputat lui Gigi Becali o sumă importantă pentru neplata închirierii stadionului pentru un număr de 15 meciuri.

Gigi Becali, executat silit de Primăria Capitalei

Gigi Becali, executat silit de Primăria Capitalei. După ce că a pierdut lupta pentru titlu într-un mod pe care l-a caracterizat ca fiind „o hoție”, patronul FCSB se confruntă și cu o altă problemă. Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București, aflată în subordinea Primăriei Generale, o execută silit pe FCSB, pentru o datorie în valoare de 211.000 de euro.

Gigi Becali s-a bazat pe o înțelegere verbală pe care a făcut-o, în 2017, cu fostul Primar General, Gabriela Firea, care este și fina sa de cununie. Latifundiarul a achitat 200.000 de euro pentru schimbarea gazonului pe Arena Națională. Conform înțelegerii invocate, suma urma să fie scăzută din chiria datorată de FCSB municipalității pentru închirierea arenei.

„O să punem câte 200.000 de euro eu și Primăria ca să schimbăm terenul. Suma cu care contribuie FCSB va fi scăzută ulterior din chiria pe care ar trebui s-o achităm”, spunea atunci Gigi Becali.

Ce sumă datorează patronul FCSB

Gigi Becali n-a luat în calcul schimbarea conducerii administrației, iar acordul cu Gabriela Firea a fost doar unul verbal, nu consemnat prin vreun act oficial. Așa se face că ALPAB, instituția care administrează Arena Națională a acționat în judecată clubul roș-albastru pentru neplata sumei datorate pentru închirierea stadionului.

Instanța a dat câștig de cauză Primăriei Generale în litigiul privitor la chiria datorată de roș-albaștri pentru folosirea celui mai mare stadion al țării în ultimele 15 meciuri „de acasă”. ALPAB a cerut suma de 1.056.969,29 lei, aproximativ 211.000 de euro. Iar instanța a a decis în favoarea instituției în ianuarie 2022.

Gigi Becali a susținut că nu există o asemenea datorie, dat fiind că a plătit pentru schimbarea gazonului.

„Nu avem, mă, bani datorați! Noi am convenit cu Primăria și am zis: „Uite, dăm bani pentru gazon și scădem din chirie”. Nu aveau bani de gazon. Și acum nu vor să se mai țină de cuvânt! Ce să vorbești, mă? Ce să vorbești? El, săracul, Dan… (n.r. – Nicușor Dan, Primarul General). Nici nu vreau să mai fac păcat. Ce să facem? Săracul Dan, el nu știe, săracul. El nu trebuie lăsat acolo! Trebuie să se ducă acolo unde poate el. Ce știe el? El nu poate, mă, săracul. Nu poate. Lumea care l-a pus a greșit. El nu poate. Nu vedeți că nu poate? El nu poate!”, spunea Gigi Becali, conform sport.ro.

Trebuie să achite peste 200.000 de euro

Dar clubul finanțat de Gigi Becali va fi executat silit. Și asta din cauză că la 4 luni de la decizia dictată de Curtea de Apel București, FCSB nu a achitat datoria către ALPAB

„Până la data prezentei FC Fotbal Club FCSB SA nu și-a îndeplinit de bunăvoie obligațiile bănești dispuse în mod definitiv de către instanțele de judecată.

În vederea recuperării prejudiciului în cuantum de 1.056.969,29 lei stabilit prin Sentința civilă nr. 1640/10.06.2021, pronunțată în dosarul nr. 22452/3/2020* de către Tribunalul București, secția a VI-a civilă, hotărârea rămasă definitivă prin respingerea apelului formulat de către FC FCSB SA conform Deciziei Civile nr. 79/18.01.2022 pronunțată de către Curtea de Apel București, instituția noastră a luat măsuri pentru obținerea titlului executoriu în vederea punerii în executare a acestuia conform prevederile legale”, se arată într-un răspuns cu ștampila ALPAB, publicat pe pagina de Facebook „Glasul Armatei”.

Gigi Becali s-a resemnat cu plata datoriei, deși nu este de acord cu ea.

„Dacă e executare, asta e. Să mă execute. Eu am făcut o înțelegere în 3, cu Primăria și ALPAB, și trebuie să mai plătesc o dată. Acum, dacă îi mai dăm o dată, nu avem ce face. Dacă așa zice instanța, ce pot să fac? Îi zic judecătorului că nu vreau să dau?”, a reacționat Gigi Becali la Fotbal Club, după ce a aflat de inițiativa celo0r de la ALPAB.