Gigi Becali, din nou la tribunal. Câți bani va pierde, este ultima șansă

Gigi Becali, din nou la tribunal. Câți bani va pierde, este ultima șansă
Câți bani trebuie să plătească Gigi Becali daune morale

Gigi Becali revine în fața judecătorilor de la Curtea Supremă. Latifundiarul este așteptat la ÎCCJ în procesul deschis de Florin Talpan.

Gigi Becali, din nou la tribunal. Câți bani va pierde

După ce Florin Talpan a făcut atac privind hotărârea în care i s-a acordat suma de 5000 de euro ca despăgubiri morale, acum procesul a ajuns la final.

Talpan cere daune de un milion de euro, după ce Gigi Becali l-a jignit. Inițial judecătorii stabiliseră ca Talpan să plătească daune de 3000 de euro, Curtea de Apel a ajuns apoi la suma de 30.000 de euro cu titlul de despăgubiri morale.

Ce sumă a stabilit trebuie să plătească Gigi Becali

Procesul s-a rejudecat, iar Gigi Becali are de plătit 5000 de euro daune morale lui Talpan, însă acesta nu este deloc mulțumit de verdictul judecătorilor.

„În mod evident, suma pretinsă prin cererea de chemare în judecată reprezintă o sumă exagerată, asemenea despăgubiri fiind acordate pentru fapte mult mai grave sau care aduc atingere unor altfel de drepturi fundamentale ale omului”, se arată

„Astfel, reevaluand prin prisma caracterului repetitiv al declaratiilor pârâtului, a faptului că prin natura profesiei de militar reclamantul are un simț al onoarei și reputatiei mult mai crescut decât al unei persoane medii, precum și prin prisma practicii judiciare inclusiv la nivel european, suma de 3.000 de euro nu satisface principiul reparării integrale a prejudiciului de imagine suferit de reclamant. (…)

Curtea va aprecia ca majorarea la suma de 5.000 de euro corespunde unor criterii decente, nu conduce la o îmbogățire disproporționată cu fapta apelantului, reprezintă o sancțiune suficientă a comportamentului apelantului”, se arată în decizia contestată de Talpan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI