Gigi Becali, dat de gol de Victor Pițurcă: „Toată lumea știe”

Gigi Becali, dat de gol de Victor Pițurcă: „Toată lumea știe”
Victor Pițurcă a dezvăluit rolul lui Gigi Becali în cadrul FCSB

Gigi Becali, dat de gol de Victor Pițurcă. Patronul FCSB a afirmat în mai multe rânduri că nu se mai bagă le chipă peste antrenor. Latifundiarul a spus acest lucru și la aducerea lui Edi Iordănescu pe banca vicecampioanei, dar și după numirea lui Toni Petrea ca antrenor. Dar lucrurile stau cu totul altfel în privința împlicării lui Gigi Becali la echipă, după cum a mărturisit fostul selecționer, Victor Pițurcă.

Gigi Becali, dat de gol de Victor Pițurcă

Gigi Becali, dat de gol de Victor Pițurcă. Patronul FCSB este renumit pentru implicarea sa la echipă, peste capul antrenorilor. De altfel, latifundiarul a declarat în dese ocazii că e încântat de numele formației, pentru că ar însemna „Faci Ce Spune Becali”.

Gigi Becali a părut că intră într-o nouă fază, totuși, odată cu aducerea lui Edi Iordănescu pe banca roș-albaștrilor, în august 2021. Omul de afaceri declara atunci că lasă echipa pe mâna lui Iordănescu jr. și că nu se va băga peste el dacă treaba merge bine.

„Va fi exact ce mi-am dorit, să fie militărie, și Edi asta va face. O să am o experiență de 9 luni, si dacă nu iese treaba, sunt 9 luni, ce mare lucru.

Poate ia campionatul, poate merge în Champions League, sunt nebun să mă mai bag? Chiar nu mai am ce să zic. Dupa ce o să fie Edi, am și eu o rugăminte, să nu mă mai sunați!”, a fost mesajul lui Gigi Becali, conform Digi Sport.

„Toată lumea știe”

Gigi Becali nu s-a putut abține și a călcat „pactul” pe care-l avea cu Edi Iordănescu, de a nu mai critica echipa în public. Până la urmă, Becali l-a îndepărtat pe tehnicianul de 43 de ani. Un „șut în fund” ce s-a dovedit un mare pas înainte, Edi Iordănescu devenind, în această lună, noul selecționer al naționalei României.

Dar Gigi Becali nu s-a ferit să promită aceleași lucruri și după numirea lui Toni Petrea ca antrenor al vicecampioanei. El a spus că îi va oferi acestuia același „tratament” ca și predecesorului său.

Atâta timp cât îmi ies treburile bine, nu mă bag. Știi ce înseamnă să îmi iasă treburile bine?

Adică dacă joci 11 meciuri – cum a jucat Edi Iordănescu – acum sunt 8 puncte, dar pentru mine înseamnă că, după 10 meciuri cu Toni Petrea, trebuie să fie măcar 6 puncte, adică să câștige măcar două puncte față de CFR, că mă bat cu CFR la titlu.

Deci Edi, când a venit, echipa avea 7 puncte diferență, iar acum are 8, deci a mai pierdut un punct. La mine, dacă câștiga un punct, nu mai pleca”, declara Gigi Becali la jumătatea lui noiembrie.

„Lucrurile nu sunt în ordine”

Între timp, FCSV a rămas la 8 puncte distanță de liderul CFR Cluj, dar Becali încă pretinde că nu se bagă peste antrenor, că nu dictează schimbările sau primul „11”. Însă, Victor Pițurcă, fostul selecționer, dar și tehnicianul roș-albaștrilor în două rânduri, a dezvăluit că singurul care decide la FCSB a rămas tot Gigi Becali.

„La FCSB știm cu toții care e problema. Echipa o face Gigi Becali, toată lumea știe, mai ales din anturajul lor. Normal că zice că nu se mai implică, ca să audă jucătorii.

Lucrurile nu sunt în ordine și e foarte dificil. Și Toni Petrea antrenează echipa bine, altfel s-ar vedea că nu sunt pregătiți. Dar, managerul general este cel care decide tot, schimbări tot. Normal, Gigi e managerul”, a spus Pițurcă la Digi Sport.

Echipa lui Gigi Becali se află la 8 puncte de liderul CFR Cluj, cu 7 etape rămase din sezonul regular. La ora actuală, conform regulii înjumătățirii punctelor în play-off, diferența ar mai fi de doar 4 puncte.