Gigi Becali calcă pe urmele lui Cristi Borcea. Ce tun a dat patronul FCSB

Gigi Becali calcă pe urmele lui Cristi Borcea. Ce tun a dat patronul FCSB
Gigi Becali calcă pe urmele lui Cristi Borcea. Ce tun a dat patronul FCSB

Gigi Becali calcă pe urmele lui Cristi Borcea. Patronul FCSB este cunoscut pentru suprafetele imense de pamant pe care le detine și care-i aduc, la fiecare vânzare, sume imense. Latifundiarul a încercat și alte cîteva afaceri, în diferite dmenii, dar nu cu același succes. Acum, Becali a decis să intre pe piața hotelieră, la fel ca prietenul și fostul acționar de la Dinamo, Cristi Borcea.

Gigi Becali calcă pe urmele lui Cristi Borcea

Gigi Becali calcă pe urmele lui Cristi Borcea. Patronul FCSB este unul dintre cei mai mari deținători de terenuri din România. De curând, a vândut 13 hectare în zona Pipera, unui dezvoltator imobiliar, pentru 30 de milioane de euro. Deși are afaceri diverse, tot pământul i-a asigurat averea. A încercat și alte „combinații”, precum fermele avicole din Moldova sau uzina de la Drăgășani, unde se fabrică și armament – dar nu s-au încheiat cu bine.

Așa că Gigi Becali a decis să intre pe piața hotelieră, luând exemplul finului Cristi Borcea. Fostul acționar de la Dinamo deține Complexul Pam Beach Resort & Spa, fost Muntenia, din Olimp, administrat de prima sa soție, Mihaela Borcea. În portofoliul să, mai existau și Bavaria Blue, din Mamaia, dar și alte două hoteluri, în Timișoara și Botoșani. Ele au ajuns, însă, în grija familiei primei soții, după divorțul de aceasta.

Ce tun a dat patronul FCSB

Gigi Becali a mai făcut o încercare, în 2018, când a vrut să cumpere hotelul Rex din Mamaia d ela Carmen Palade, fostă Adamescu, după cum anunța profit.ro. La acea vreme, zvonurile erau că latifundiarul dorea să lase hotelul unor nepoți. Afacerea nu s-a mai finalizat, dar acum Gigi Becali a insistat și a reușit să cumpere primul său hotel. El a cumpărat hotelul Inter din stațiunea Venus, din portofoliul grupului Interagro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, patronul Astrei Giurgiu, și aflat în insolvență din 2016. Ioan Niculae se află în închisoare după ce a fost condamnat la 5 ani cu executare în „Dosarul Interagro”, în care  afost acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani.

Hotelul Inter a fost scos la licitație încă din 2019. Valoarea de piață a hotelului, cu tot cu mobilierul și aparatura din camere, este de 8,94 milioane de euro. Recent, omul de afaceri Gigi Becali a cumpărat hotelul cu 6,8 milioane de euro, potrivit surselor Economica.net. Hotelul are 70 de camere duble, dintre care 54 clasificate la 5 stele și 16 clasificate la 4 stele, 10 camere de tip family și 12 apartamente.

Gigi Becali n-a ascuns faptul că e posibil să-i vândă hotelul înapoi lui Niculae, dar cu unpreț mai mre, pentru a scoate și profit.

L-am luat pentru familie mai mult. Nu mă interesează pe mine partea hotelieră, l-am luat pentru că era omul la pușcărie și să nu-i ia altul hotelul. Mă gândesc dacă să i-l vând. Dacă mă înțeleg cu el, dacă îmi dă banii să și câștig ceva, i-l dau înapoi omului”, a declarat Gigi Becali pentru Economica.net.

 

 

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI