Gigi Becali, aproape de un transfer surpriză. Pe cine vrea să readucă la FCSB

Gigi Becali, aproape de un transfer surpriză. Pe cine vrea să readucă la FCSB
Gigi Becali ar vrea să readucă la FCSB un jucător pe care l-a vândut vara trecută

Gigi Becali, aproape de un transfer surpriză. Patronul FCSB trece încă o dată prin dezamăgirea pierderii luptei pentru titlu în fața rivalilor de la CFR Cluj. Deși nu vrea să mai investească bani în echipă, latifundiarul speră într-o prestație bună a acesteia în Conference League, lucru ce i-ar asigura multe milioane de euro. Gigi Becali ar vrea să-și întărească lotul inclusiv prin readucerea unui fotbalist important, de care se despărțise vara trecută.

Gigi Becali, aproape de un transfer surpriză

Gigi Becali, aproape de un transfer surpriză. Vara trecută, latifundiarul l-a vândut pe Olimpiu Moruțan la Galatasaray pentru 3,5 milioane de euro. Suma putea urca și mai mult, datorită unor bonusuri de performanță, dintre care unul a fost îndeplinit. Moruțan a „prins” 15 meciuri în tricoul turcilor, aceasta însemnând un plus de 600.000 de euro.

Totuși, pentru Becali afacerea se dovedește, deocamdată, un eșec, din cauză că gruparea de pe malul Bosforului n-a plătit niciun ban pentru jucătorul de 23 de ani. În plus, FCSB trebuie să trimită către FC Botoșani, echipa de la care îl luase, suma totală de 330.000 de euro, ce corespunde procentului de 9% pe care formația patronată de Valeriu Iftime îl păstrase dintr-o revânzare a fotbalistului.

Pe cine vrea să readucă la FCSB

Gigi Becali i-a propus lui Iftime plata în rate a datoriei. El a avansat suma de 200.000 de euro, prima tranșă urmând să fie de 30.000 de euro, ofertă respinsă de moldoveni care au câștigat la Comisia Națională pentru Soluționarea Litigiilor din cadrul FRF.

Dar Gigi Becali ar putea rezolva problema prin readucerea lui Moruțan la FCSB. Cel puțin așa susțin jurnaliștii turci, care au scris că fotbalistul e dorit înapoi la fosta echipă.

„Fostul său club FCSB încearcă să îl transfere și speră să-l aibă pe Moruțan din nou în echipă”, au scris cei de la MyNet.

Moruțan a ajuns pe „lista neagră” a celor de la Galatasaray, mai ales după înlocuirea antrenorului Fatih Terim cu spaniolul Domenec Torrent, fost secund al lui Pep Guardiola. El are doar 3 goluri și 5 pase decisive în meciurile disputate pentru gruparea Cim Bom în acest sezon.

Pe de altă parte, impresarul Victor Becali e sceptic în privința informației lansată de ziariștii turci.

„Haide, domnule, suntem oameni serioși! Nu se pune problema ca Moruțan să se întoarcă la FCSB. În primul rând, Galatasaray trebuie să aibă președinte de club, că acum nu are.

Apoi, să vadă cine va fi antrenor pentru noul sezon. Abia după aceea se va putea vorbi despre fotbaliști și transferuri. Mai clar de atât nu se poate”, a declarat Victor Becali pentru ProSport.

Deocamdată, Moruțan se află pe lista „stranierilor” convocați de selecționerul Edi Iordănescu pentru partidele naționalei din iunie, din Liga Națiunilor.