Gigi Becali amenință iar cu retragerea de la FCSB. Care e condiția ca acest lucru să se întâmple

Gigi Becali amenință iar cu retragerea de la FCSB. Care e condiția ca acest lucru să se întâmple
Gigi Becali și-a exprimat de trei ori în ultimele patru luni intenția de a renunța la FCSB

Gigi Becali amenință iar cu retragerea de la FCSB. Omul de afaceri este din nou dezamăgit de evoluția și rezultatele obținute de echipa pe care o finanțează. Latifundiarul a reacționat după înfrângerea de la Pitești, scor 0-1, cu FC Argeș, care o îndepărtează și mai mult pe vicecampioană de liderul CFR Cluj. Gigi Becali este la treia tentativă verbală, în nici patru luni,  de a renunța la clubul pe care-l patronează din 2003.

Gigi Becali amenință iar cu retragerea de la FCSB

Gigi Becali amenință iar cu retragerea de la FCSB. Latifundiarul se confruntă mai mult cu dezamăgiri din partea echipei sale. El a privit neputincios cum formația antrenată de Toni Petrea pierde și în fața Farului condus de Gică Hagi, dar și contra celor de la FC Argeș.

Gigi Becali a declarat că e dispus să vândă clubul, în noiembrie, după plecarea cu scandal a lui Edi Iordănescu de pe banca tenică. Atunci, furios pe reacția fanilor din Peluza Nord, Becali a spus că dă echipa pentru 10 milioane de euro, cu condiția ca el să păstreze lotul de jucători. Deși a fost o tentativă de ofertă din partea ultrasilor condusi de Gheorghe Mustață, lucrurile nu s-au concretizat.

Care e condiția ca acest lucru să se întâmple

Gi9gi Becali a repetat gestul și la finalul lunii trecute, după înfrângerea cu 0-2 în fața echipei lui Gică Hagi, Farul Constanța. Becali a afirmat chiar că oferă echipa rivalilor de la CSA Steaua, în contul datoriei pe care clubul militar susține că o are pentru folosirea ilegală a numelui, mărcii și palmaresului în perioada 2003 – 2017.

„Văd ce lichidez, ce vând, și lichidez fotbalul. Mai merg eu la fotbal? Stau acasă și mă uit la televizor. Să o ia cine vrea. Nu mă mai judec cu Talpan (n.r. – Florin Talpan, juristul CSA Steaua). Luați-o, mă, gata! Vreți 36 de milioane? Luați-o gratis pe toată. O dau gratis, mă las. Iau jucătorii, văd care sunt cei 6-7 jucători, fac contracte cu ei. Dar nu contează, las echipa încet-încet. 5.000-6.000 pe lună. Eu bani nu mai dau”, a spus Becali, la momentul respectiv.

Acum, Gigi Becali spune din nou că e gata să renunțe la fotbal, deci și la echipă, dacă formația ratează locurile de cupe europene. Omul de afaceri s-a arătat foarte supărat după înfrângerea din partida cu FC Argeș, scor 0-1, după o gafă monumentală a portarului Andrei Vlad.

„Nu știu dacă mai fac fotbal. E posibil să mă retrag! Și ce dacă bat FC Voluntari, etapa viitoare, dacă nu iau campionatul și ajungem pe locul 3… la revedere! Dacă nu mai ajungem în cupele europene, la revedere!„, a declarat Gigi Becali la PRO X.

Latifundiarul așteaptă ajutor divin în lupta pentru titlu

Gigi Becali a ținut să anunțe că încă se gândește și la titlu. Așteaptă ajutor divin pentru a o prinde din urmă pe CFR Cluj.

„La Dumnezeu contează punctele câte sunt, multe sau puține? E adevărat că șansele sunt mici, dar am altă mentalitate. Dacă vrea Domnul să-mi dea titlul, mi-l dă. Sunt 7 puncte (n.r. – după înjumătățirea punctelor, în play-off), nu pot să facă și ei două bătăi și un egal? Sunt 8 puncte!”, a mai precizat Becali, conform aceleiași surse.

FCSB se află la 14 puncte în urma echipei lui Dan Petrescu, CFR Cluj, cu 59 de puncte. În ultima etapă a sezonului regular, vicecampioana o va întâlni pe FC Voluntari, echipă care și-a asigurat prezența în play-off, care a strâns până acum 47 de puncte și poate chiar să amenințe, în partea a doua a sezonului, locul secund al vicecampioanei.