16 sept. 2021 | 22:47

Gigi Becali, adevărul despre cei 1.000 de călugări cu Covid-19 de la Muntele Athos. Ce a aflat când a sunat direct acolo EXCLUSIV

News
Gigi Becali, adevărul despre cei 1.000 de călugări cu Covid-19 de la Muntele Athos. Ce a aflat când a sunat direct acolo EXCLUSIV
Gigi Becali, adevarul despre calugarii infectati cu COVID la Muntele Athos

Gigi Becali spune că știrea potrivit căreia 1.000 de călugări de la Muntele Athos sunt infecați cu Covid e una satanică”. „Am vorbit personal acolo. Nu este adevărat! Nici un călugăr român, rus, grec sau cipriot nu e bolnav de așa ceva!”

UPDATE: Reprezentanții schitului românesc Prodromu au transmis un punct de vedere prin intermediul unui comunicat de presă în care spune că nimeni nu se află internat la terapie intensivă și nimeni nu a decedat.

„Am aflat cu îngrijorare că în presa din România circulă informații despre îmbolnăvirea în masă a călugarilor nevaccinați de pe Sfântul Munte, iar ca urmare pelerinii din țară și nu numai, ne contactează îngrijorați, iar unii își anulează pelerinajele către Sfântul Munte din acest motiv.

Ținem să-i liniștim și să le mulțumim pentru grija pe care ne-o poartă, însă această știre este una falsă, transmisă de posturile de televiziune anticreștine, dar și presa de larg consum. Știrea a fost preluată de pe un site vaccinist din Grecia, preluat de un altul de limbă engleză.

Toți monahii români cu care ne-am consultat, dar și cei de alte naționalități, au afirmat că NIMENI nu este bolnav de COVID-19, nimeni nu se află internat la terapie intensivă și nimeni nu a decedat. În același timp se vorbește despre un număr de 1.000 de monahi infectați, dar nici de departe acest lucru, pentru că asta ar însemna 50% dintre părinți, ceea ce este incredibil.

Vrem doar ca opinia publică să fie informată corect, iar presa și televiziunile să transmită mesajele nealterate, iar nu prin intermediul panicii și al fricii, afectând emoțional spectrul larg de auditori. Acest lucru nu este de la Dumnezeu.

În concluzie, acestea sunt manipulări grosolane care urmăresc dezbinarea și ura în poporul Lui Dumnezeu, nefiind bazate pe Adevăr care este Hristos, ci pe minciună și discriminare. Bunul Dumnezeu să ne ajute tuturor”, a transmis Starețul Arhim. Atanasie Prodromitul.

„E cea mai mare minciună!”

Gigi Becali, patronul echipei de fotbal FCSB și cunoscut militant al credinței creștine în spațiul public, dezminte categoric informația potrivit căreia Muntele Athos ar fi devenit un focar important de COVID-19. El a declarat pentru impact.ro că știrea este una ”satanică”.

„Este cea mai mare minciună pe care am auzit-o în ultima vreme. Este o știre satanică, un atac la adresa Bisericii, a credinței și a călugărilor care trăiesc pe acele meleaguri. Nu e nimic adevărat!”, a afirmat Gigi Becali.

El spune că s-a informat personal despre starea călugărilor, după ce a aflat, la rândul său, din presă, despre starea de criză invocată la Muntele Athos.

„Am sunat la Prodromu, la schitul românesc, alarmat de știri ce circulau mai peste tot acolo. Și de acolo mi s-a spus că niciun călugăr român nu e bolnav de așa ceva. Dar ce spun eu român? Niciun călugăr, nici român, nici rus, nici grec, nici cipriot nu e bolnav. De niciun fel! E o mare minciună!”, a adăugat ferm convins Gigi Becali.

Potrivit afirmațiilor sale, știrea e una cu puternic rol de dezinformare, fiindcă nu există ”nici măcar 1.000 de călugări ce trăiesc la Muntele Athos”, însă cifrele oficiale, care vorbesc despre cel puțin 1.500 de călugări, par să-l contrazică.

A mers în repetate rânduri la Muntele Athos

Mare admirator al modului de viață al călugărilor ce trăiesc pe Muntele Athos, acolo unde nu pot merge decât bărbați, Gigi Becali a mers în repetate rânduri la Muntele Athos.

Sau, atunci când nu a mai putut merge, cum a fost cazul ultimilor ani, cu actuala pandemie de COVID-19, Gigi Becali a preferat să trimită diverse ajutoare, în bani sau medicamente.

A trimis preventiv, medicamente și vitamine

La fel spune că a procedat și acum, fiindcă Gigi Becali susține că a decis să trimită, preventiv totuși medicamente și vitamine către călugării de la Muntele Athos.

„Am hotărât să le trimit ceva medicamente, totuși, preventiv. Așa că am trimis ivermectină și arbidol, dar și vitamine. Cine știe? Dacă vor avea nevoie de ele, să le aibă la îndemână, totuși!”, a mai spus Becali.

Ce spune presa internațională

Presa internațională a anuțat recent că peste 1.000 de călugări, adică mai mult de jumătate din câți locuiesc în cele 20 de mănăstriri din zonă, s-au infectat cu coronavirus, iar 8 dintre ei au murit.

Pe de altă parte, tot presa susține că doar 20% dintre călugări au făcut vaccinul anti-COVID, iar imaginile filmate în ultimele zile arată că nu au adoptat portul măștii, nici distanțarea socială.

Presa elenă dă însă și exemple de mânăstiri în care recomandările sanitare sunt respectate și toți călugării sunt vaccinați. Printre mănăstirile în care au fost respectate recomandările sanitare se numără Evangelismos din Halkidiki şi Agios Ioannis Sourotis, unde toţi călugării au fost vaccinaţi.

Subvenție de la stat pentru căugării romîni de la Mutele Athos

Muntele Athos este un munte unde își au locul de sute de ani 20 de mănăstiri, 12 schituri și o mulțime de chilii călugărești ortodoxe, în care trăiesc mai mult de 1.500 de monahi ortodocși.

Statul român a decis anul trecut să aloce o subvenție anuală în valoare de 960.000 de euro pentru întreținerea schitului și călugărilor noștri, de la Muntele Athos.

PlaySport
„Monstrul” care a apărut în fața Casei Poporului din București! Clip viral din Piața Constituției
Ego.ro
IMAGINEA cu Kate Middleton care a scăpat pe net, după ce s-a aflat de boală. Nu a mai văzut-o nimeni AȘA
Digi24
O actriță de filme pentru adulți a provocat controverse în Ucraina cu inițiativa ei. În timp ce soldații se bucură, oamenii se revoltă
Cancan.ro
Adio impozit pentru pensionari! Veste uriașă primită de seniorii României
GSP.ro
Prezentatoarea-fotomodel de la Prima TV, declarații șoc despre Ion Țiriac: „Mi-ar plăcea să fiu în pantofii lui de lux”
Stirile PROTV
Românii sunt păcăliți să cumpere lactate falsificate. Ce au descoperit experții în urma unor teste făcute în laborator
Romania TV
Alexia Eram dă cărțile pe față despre despărțirea de Mario Fresh. Gestul care a dat-o de gol!
Capital.ro
MAGHIARII au învins în România. Mișcarea făcută în TRANSILVANIA este definitivă: Vor fi șocuri în sensul bun
EVZ.ro
Lactate falsificate pe masa românilor. Cum le recunoaștem
Adevarul
Postul intermitent cu peste 16 ore de pauză alimentară crește cu 91% riscul de deces cardiovascular
BZI.ro
Larisa Popa se apucă de muzică, după ce a plecat de la Pescobar: „Nu voi cânta manele…”
Spynews.ro
Artiștii din România îl plâng pe George Nicolescu, cântărețul orb care a murit la 74 de ani. Mesajele de durere ale colegilor de breaslă
Libertatea.ro
„Nu cred!” Un brașovean și-a construit legal o „vilă” pe un bloc cu 8 etaje: „Există contract de vânzare cumpărare”
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Ireal! 𝐌𝐨𝐭𝐢𝐯𝐮𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐊𝐚𝐭𝐞 𝐌𝐢𝐝𝐝𝐥𝐞𝐭𝐨𝐧 𝐚𝐯𝐞𝐚 𝐦𝐞𝐫𝐞𝐮 𝐝𝐞𝐠𝐞𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐛𝐚𝐧𝐝𝐚𝐣𝐚𝐭𝐞. Putini au stiut asta, desi in ultimii ani a fost vazuta foarte des asa
Redactia.ro
Brad Pitt a confundat-o pe ”cea mai frumoasă actriță din lume” cu Angelina Jolie și s-a dus direct la ea. Ce a urmat
Digisport.ro
Motivele pentru care Imperiul Otoman n-a cucerit Țările Române
Click.ro
VIDEO. Momentul în care podul uriaș din Statele Unite se prăbușește
Digi24
Slăbiciunea ascunsă a lui Putin. De ce pericolul cel mai mare pentru Kremlin vine chiar din partea susținătorilor săi
Digi24
„Putin este în frigider”. Ce se întâmplă, de fapt, în Rusia
EVZ.ro
Loredana Groza, gest emoționant pentru Petra, tânăra nevăzătoare devenită virală în mediul online. Cum a surprins-o marea artistă / VIDEO
Spynews
Monica Tatoiu vrea să candideze la Primăria Sectorului 1! Soțul a ameninţat-o că bagă divorţ!
BZI.ro
Legea pe care O AȘTEPTAU extrem de mulți oameni din ROMÂNIA. A fost aprobată astăzi, 26 martie
Capital.ro
Românii care nu plătesc niciun impozit pentru pensie. Ministrul Muncii: ”Este extrem de important să știe lucrul acesta!”
Antena 3
Connect-R a recunoscut că s-a drogat: „Consumam cele mai scumpe droguri!“
BZI.ro
Adela Popescu nu e prima lui soție. Cum arată acum fosta soție a lui Radu Vâlcan. Imagini rare
TV Mania
SALARIU minim de 3.700 de lei pe LUNĂ în ROMÂNIA! ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Artiștii din România îl plâng pe George Nicolescu, cântărețul orb care a murit la 74 de ani. Mesajele de durere ale colegilor de breaslă
Spynews.ro
Rugăciunea pe care să o rostești în fiecare seară din postul Paștelui: atrage norocul în casă
Realitatea.net
Bebelușul pietrificat care a stat 56 de ani în burta mamei. Cum a fost posibil cazul uluitor și ce s-a întâmplat cu femeia
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro