Gigi Becali a ales numele mănăstirii pe care o face în Vâlcea: „M-am născut în aceeași zi cu el”

Gigi Becali a ales numele mănăstirii pe care o face în Vâlcea: „M-am născut în aceeași zi cu el”
Gigi Becali vrea să dea mănăstirii unde dorește să se retragă numele sfântului născut în aceeași zi cu el

Gigi Becali a ales numele mănăstirii pe care o face în Vâlcea. Patronul FCSB a pornit tot mai decis pe calea bisericii în speranța mântuirii sale. Latifundiarul a cumpărat 30 de hectare în județul Vâlcea, unde dorește să construiască un devărat orășel monahal. Acolo, într-unul dintre lăcașurile ce se vor înălța, finanțatorul roș-albaștrilor ar vrea să se retragă la un moment dat. Gigi Becali a ales deja numele pentru mănăstirea ce-i va fi casă la timpul potrivit.

Gigi Becali a ales numele mănăstirii pe care o face în Vâlcea

Gigi Becali a ales numele mănăstirii pe care o face în Vâlcea. Patronul FCSB a pornit tot mai decis pe calea bisericii. Iar unul dintre pașii importanți a fost achiziționarea unui teren de 30 de hectare în județul Vâlcea, la Comanca, un sat din apropierea Băilor Olănești, stațiunea izvoarelor miraculoase din Munții Căpățânii.

Acolo, Gigi Becali (63 de ani) vrea să ridice un adevărat orășel monahal, după modelul celor de Muntele Athos. Omul de afaceri a declarat de mai multă vreme că își dorește să se retragă la mănăstire spre sfârșitul vieții.

„Eu asta îmi doresc, să mă retrag la o mănăstire. Nu știu dacă va fi posibil, pentru că fetele mele și soția nu prea sunt de acord. Dar ăsta e marele meu vis. În plus, poți să știi ce se întâmplă până atunci? Că diavolul lucrează și el. Nu știi cum îți schimbă planurile, eu zic acum așa, dar cine știe ce o să fie peste 10 ani”, a spus Gigi Becali, potrivit prosport.ro.

„M-am născut în aceeași zi cu el”

Gigi Becali a cumpărat cele 30 de hectare pentru construcția orașului monahal în anul 2020, iar în februarie 2021 a început construcția primei mănăstiri, alături de trei chilii. Proiectul cuprinde în total 100 de chilii și 5 mănăstiri, iar cea mai mare dintre ele va avea o lungime de 35 de metri.

Gigi Becali a luat o decizie controversată în ceea ce privește mănăstirea la care se va retrage după ce o să renunțe la FCSB. Afaceristul a avertizat că nu dorește ca în incinta lăcașului de cult să intre vreo persoană de sex feminin. Și nici măcar vreun animal de sex feminin!

„Va fi așa, un fel de orășel călugăresc, mare, cu 500-1.000 de călugări. Nu vor fi nici animale de sex feminin. Vor fi măgari, boi, de exemplu, vor fi și găini, dar cocoși, deci nu de sex feminin.

Femeile și bărbații nu se vor întâlni. Ce, la Athos pot merge femeile? La călugări nu au voie femeile, iar la mănăstirea pentru maici nu au voie bărbații. Sigur, turiștii bărbați vor merge la călugări, femeile la maici”, a explicat Gigi Becali, citat de gsp.ro.

Care e, de fapt, ziua de naștere a patronului FCSB

Gigi Becali a declarat la Trinitas TV că a ales deja numele – sau mai degrabă hramul – mănăstirii unde dorește să se retragă. Aceasta se fa numi Sf. Ioan Botezătorul, pentru că patronul FCSB spune că e născut în aceeași zi ca și Înainte mergătorul lui Hristos.

„Eu cel mai tare îl iubesc pe Ioan Botezătorul că m-am născut în aceeaşi zi cu el, pe 24 iunie. Mănăstirea pe care o fac la Comanca se numeşte Sf. Ioan Botezătorul”, a declarat Gigi Becali la Trinitas TV.

Pe de altă parte, în certificatul de naștere al lui Gigi Becali, ziua de naștere este 25 iunie, deci cu o zi după sărbătoarea nașterii f. Ioan Botezătorul. Dar, în 2015, Gigi Becali a declarat că a venit pe lume în 24 iunie, doar că a fost declarat de părinți abia a doua  zi, din cauză că nașterea lui s-a petrecut în câmp, în stuf.

„Eu nu m-am născut pe 25, cum scrie în buletin, m-am născut pe 24, când s-a născut și Sf Ioan Botezătorul. M-am născut pe câmp, în stuf, tata și mama m-au declarat abia a doua zi”, a spus Gigi Bacali într-o emisiune tv, în 2015.

Gigi Becali s-a născut în 1958, în comuna Zagna, un imens lagăr de muncă din zona Brăilei, unde familia sa primise domiciliu forţat pe motive politice. Ulterior, când condițiile au permis, au ajuns în zona Pipera, acolo unde latifundiarul și-a construit mai târziu și vila.