31 mart. 2023 | 17:25

Gigantul german care dă o nouă lovitură în România. Ce deschide acum în țara noastră

News
Gigantul german care dă o nouă lovitură în România. Ce deschide acum în țara noastră
Gigantul german care dă o nouă lovitură în România

Gigantul german Continental dă o nouă lovitură în România! Grupul a deschis un nou sediu la Iași, o clădire care include laboratoare noi de testare auto și o parcare supraterană cu 210 locuri. De când a pătruns pe piața noastră, Continental a investit peste 2.2 miliarde de euro în activitățile din România.

Continental, un nou sediu în România

Continental AG, companie cu sediul mamă în Germania, este unul dintre cei mai mari producători de componente auto din lume, cu activități extinse îndeosebi în domeniul producției de anvelope, sistemelor de frânare, al controlului dinamicii vehiculului și al senzorilor electronici.

Compania a adăugat investiții în valoare de aproximativ 180 de milioane de euro în operațiunile sale din România, depășind, totodată, pragul de 19.000 de angajați la final de an 2022, comparativ cu 17.500 persoane în 2021. Recent, gigantul german a deschis un nou sediu în țara noastră, la Iași, care include laboratoare noi de testare auto.

Investiții masive în țara noastră

Încă de când a intrat pe piața românească, în anul 1999, Continental a investit peste 2.2 miliarde de euro în activitățile sale. Astfel, toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România

Continental deține șapte unități de producție și patru centre de inginerie în Timișoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov și Iași. De asemenea, există un centru de distribuție a anvelopelor în București.

Compania a înregistrat o scădere drastică a profitului net în 2022

Producătorul german de componente auto a raportat o scădere de 95% a profitului net anul trecut, până la 67 milioane de euro. Gigantul a fost puternic afectat de efectele speciale negative, majorarea dobânzilor și deprecierea activelor care aveau legătură cu Rusia, a informat Reuters.

Citește și: Gigantul mondial care oferă 50% bonus angajaților din România. Mulți oameni vor dori să se angajeze

Totodată, compania a mai informat că, anul trecut, marja sa operațională a fost de 5% dar a prognozat pentru 2023 o îmbunătățire a acesteia cu până la 5,5% – 6,5%, precum și a vânzărilor cu până la 42 – 45 miliarde de euro, de la 39,4 miliarde de euro anul trecut.

Grupul german a consemnat, în 2022, costuri suplimentare în valoare de 3,3 miliarde de euro pentru materiile prime, produsele semi-finite, energie și logistică, ca urmare a impactului pe care războiul din Ucraina l-a avut, a restricțiilor impuse în contextul pandemiei de Covid-19 în China și a deficitului de cipuri.

Citește și: Lovitura colosală dată de Dacia România. Anunțul făcut la uzina din Mioveni

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Tragedie în sport. Fotbalist ucis la doar 21 de ani, în Hunedoara
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Bucurie imensă pentru Simona Halep. Chiar ea a făcut anunțul: Sunt recunoscătoare...
Capital.ro
Sucul de morcovi, aur pentru sănătate. Efectul puternic pe care îl are asupra organismului
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro