20 apr. 2023 | 17:07

Gigantul din Polonia care intră în România. Vor fi multe angajări, cifre de peste 500 de milioane în 2022

Economic
Gigantul din Polonia care intră în România. Vor fi multe angajări, cifre de peste 500 de milioane în 2022
În 2022, piața europeană a crescut cu aproape 50%

Într-o piața dinamică și cu noi tehnologii la orizont, România este un spațiu în care se pot dezvolta noi afaceri cu investiții importante. În acest context, nu este o surpriză informația, conform căreia aflăm de gigantul din Polonia care intră în România, și care a avut cifre de afaceri de peste 500 de milioane în 2022. Citește mai departe și află despre ce este vorba.

În 2022, piața europeană de energie solară a crescut cu aproape 50%

Într-o schimbare importantă pentru peisajul energetic, Uniunea Europeană a adăugat o cantitate record de 41,4 GW de energie solară în 2022. Creșterea anuală a energiei solare în UE a crescut cu 47%, de la 28,1 GW în 2021.

În fața unei crize energetice fără precedent și a unor preocupări sporite legate de securitatea energetică, capacitatea totală de energie solară din UE a crescut cu un procent uriaș de 25% în doar un an, de la 167,5 GW la 208,9 GW în 2022, conform EU Market Outlook for Solar Power 2022-2026.

„În acest moment, nu există niciun fel de informații despre energia solară Cifrele sunt clare. Energia solară oferă Europei un colac de salvare pe fondul crizelor energetice și climatice.

Nicio altă sursă de energie nu crește la fel de rapid și de fiabil ca energia solară. Construim o Europă sigură, ecologică și prosperă pe o bază solară.”, declară Walburga Hemetsberger, director general al SolarPower Europe.

Vezi și: Schimbări pentru românii care vor să-și instaleze panouri fotovoltaice. Anunțul făcut de ANRE

Energia solară europeană nu dă semne de încetinire. Predicția medie pentru 2023 este de 53,6 GW de energie solară în plus în UE, sune oficialul, iar această cale „cea mai probabilă” duce la cel puțin 85 GW de energie solară nouă pe an până în 2026.

Acest lucru înseamnă că piața solară din UE va fi mai mult decât dublă în patru ani și va ajunge la 484 GW până în 202, concluzionează Walburga Hemetsberger.

Cine este gigantul din Polonia care intră în România

Într-o astfel de piață activează și gigantul din Polonia care intră în România, fiind vorba de grupul polonez KENO, un important jucător din piața fotovoltaicelor și important jucător în industria de energie regenerabilă din Europa.

Anul trecut, KENO a generat o cifră de afaceri numai pe piața poloneză de 410 milioane de euro. Peste 22.000 m2 de spațiu de depozitare au garantat disponibilitatea componentelor pentru sistemele fotovoltaice, permițând vânzarea a 833 MW de module fotovoltaice, 808 MW de invertoare și aproape 830 MW de structuri de asamblare exclusiv pentru destinatarii polonezi.

Conform raportului „Najwięksi 2021” realizat de portalul web financiar și de afaceri Money.pl, se aflăm pe locul 290 în topul celor mai mari 2.500 de companii din Polonia.

Vezi și: Orașul din România care va avea energie 100% regenerabilă pentru 2022. Cum s-a ajuns aici

KENO a inițiat un parteneriat strategic cu Frankensolar Eastern Europe

Frankensolar Eastern Europe este unul dintre cei mai mari distribuitori din industria energiei regenerabile din Republica Cehă și Slovacia. Noua companie din cadrul grupului KENO, la fel ca și celelalte sucursale străine din Norvegia, Germania, România, Marea Britanie și Ungaria, își va consolida structura și își va mări raza de acțiune.

Parteneriatul strategic dintre companiile Grupului KENO și Frankensolar Eastern Europe reprezintă un alt pas în construirea de structuri europene pentru grupul polonez.

„Noua companie din cadrul grupului va consolida structurile și va crește raza de acțiune, iar cooperarea dintre KENO Sp. z o.o. și Frankensolar Eastern Europe s.r.o. va aduce beneficii reciproce.

KENO a dezvoltat modele de cooperare între companii, ceea ce duce la o creștere dinamică atât pentru companiile individuale, cât și pentru întregul grup.”, spune Michał Ludwikowski, director de dezvoltare în cadrul grupului.

Vezi și: O nouă fabrică uriașă în România. Vor fi multe angajări, anunț clar: „Cea mai mare din Europa”

Pe lângă piețele rezidențiale și comerciale, grupul sprijină puternic investițiile la scară largă, are niveluri de inventariere corespunzător de mari și o echipă de specialiști.

În plus, KENO se concentrează pe noi soluții de produse, cum ar fi casele modulare realizate cu ajutorul tehnologiei CLT, care completează portofoliul companiei.

Digisport.ro
Unde s-a angajat Neil Lennon, după ce n-a rezistat decât 6 meciuri în România
Stirile PROTV
Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Ce scria CIA despre Nicolae Ceaușescu în ultimele sale zile de viață. Spionii din timpul Revoluției
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cum este raiul în realitate: relatarea unui reputat neurochirurg care a intrat în comă. „A fost dovada incontestabilă a realității experienței mele”
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Ceaiul care te va ajuta să dormi ca un bebeluș. E preparat din coaja unui fruct regăsit în orice magazin
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
O bancă celebră pune pe liber mii de oameni. Angajați care rămân pe drumuri
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
România și Ungaria sunt obligate. S-a dat ordin de la UE. Am ajuns de râs în Europa
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Răsturnare de situație în ALEGERILE din SUA! ADEVĂRUL despre TRUMP și KAMALA
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro