Gigantul din Germania care dă lovitura în România. A cumpărat acum 70% din acțiuni într-o tranzacție uriașă

de: Stan Nicu
28 02. 2023

În timp ce economia Germaniei scârțâie, nemții fac afaceri înfloritoare în țara noastră. Acum, s-a aflat care este gigantul din Germania care dă lovitura în România. A cumpărat acum 70% din acțiuni într-o tranzacție uriașă. Despre cine este vorba.

Nemții fac afaceri frumoase în România. Ce companie cunoscută au cumpărat de curând

Compania producătoare a băuturilor alcoolice Zarea, Dorato și Amarol, parte din grupul german Schloss Wachenheim, a anunțat că a achiziționat 70% din pachetul de acțiuni al grupului de firme Domeniile Dealu Mare Urlați (DDMU), fondat de familia Rădulescu.

Restul pachetului de 30% din părțile sociale ale companiei rămâne în proprietatea familiei fondatoare, Gabriel Rădulescu ocupând în continuare scaunul de director.

Tranzacția este verificată de Consiliul Concurenței

Finalizarea tranzacției este în prezent supusă analizei, precum și autorizării de către Consiliul Concurenței.

„Tranzacția reprezintă dorința mea și a fratelui meu Ștefan de a duce afacerea construită alături de tatăl nostru către un alt nivel, prin integrarea afacerii în potențialul de dezvoltare generat de asocierea cu firma Zarea S.A.. Am alăturat 100 ha de vie celor 100 de ani de istorie ai companiei Zarea, pentru a capitaliza sinergiile celor două afaceri”, a declarat Gabriel Rădulescu.

Ce branduri mai are în portofoliu Domeniile Dealu Mare

Domeniile Dealu Mare, din Prahova, care mai deține și Crama Vârful cu Dor, este controlată de Societatea Română a Vinului, deținută de Gabriel Rădulescu.

Aceasta mai are în portofoliu branduri cunoscute cum sunt: Brutus, Legendele Toamnei, Solaris. În urmă cu doi ani a avut afaceri de 14 milioane lei și un profit net de 482.595 lei, având 22 angajați.

Zarea se alătură bucuroasă familiei Dealu Mare

„Achiziția din Dealu Mare este pentru noi o nouă provocare. Ne face plăcere să transmitem pe această cale bucuria noastră de a face parte din marea familie Dealu Mare, alături de alte firme prietene şi colaboratori cu care am mai lucrat în trecut”, a spus Emil Popescu, Preşedintele Consiliului Director al Zarea.

Ce investiții are în plan Schloss Wachenheim

De asemenea, producătorul băuturilor alcoolice Zarea, Dorato și Amarol va investi suma de 20 milioane de euro pentru construcția unei noi fabrici. Aceasta va fi poziționată la Mizil, Prahova.

De asemenea, investiția a fost semnată pentru Parcul Industrial Ploiești (PIP).

De când este Zarea prezentă în România

Zarea este prezentă pe piața locală încă din anul 1912. Zarea este parte, din anul 2004, a grupului german Schloss Wachenheim, unul dintre cei mai mari producători de vinuri spumante din lume.

De asemenea, în portofoliul companiei germane se mai regăsesc 14 branduri locale care acoperă segmentele de vin spumant, cidru, vermut, bitter, brandy și băuturi spirtoase, dintre care aducem aminte Zarea, Amarol, Dacic Ciders, Corrido, Athenee Palace, Stalingrad și Polskaya.