Gigantul din Franța care deschide în România prima sucursală din estul Europei. Vor fi multe angajări
Piața românească a companiilor farmaceutice va fi mai bogată din 2023. Conform informațiilor, unul din giganții industriei, cu peste 20 de filiale în toată lumea și 114 parteneri, este pe cale să-și deschidă în România prima sucursală din estul Europei, asta însemnând că vor fi multe angajări în acest domeniu.
Biocodex, gigantul din Franța care deschide în România prima sucursală
Industria farmaceutică mondială a ajuns anul trecut la 1587,05 miliarde de dolari, cu o rată de creștere anuală de 9,1%. Marii jucători din piață, mai ales în cei aproape doi ani de pandemie, și-au rotunjit veniturile substanțial pe toate segmentele.
Printre acești jucători se numără și compania farmaceutică Biocodex, gigantul din Franța care deschide în România prima sucursală. Conform informațiilor Profit.ro, sucursala de aici ar fi prima de acest gen din Europa de Est.
Conform datelor, Biocodex are nu mai puțin de 20 de filiale, răspândite din Africa și până în Europa, unde de altfel sunt active cele mai multe sucursale. Compania își are sediul central în capitala Franței, iar în 2021 înregistra peste 400 de milioane de euro venituri globale.
Cei de la Profit.ro spun că francezii au achiziționat deja spațiul unde va fi deschisă sucursala, locația fiind în zona Floreasca, mai exact în complexul de birouri „Floreasca Lake Offices”. La momentul la care vorbim de această premieră, gigantul francez dispune de un număr important de angajați în toate cele 20 de filiale, și anume peste 1.600 de angajați, plus trei zone industriale, situate în Franța și în Africa, în Maroc.
Vezi și: Gigantul german care intră în România. Se vor face multe angajări
Compania are o pondere masivă pe piața franceză
Deși activă pe mai multe piețe, cea mai mare pondere de piață este în Franța, unde deține 42% din cota de vânzări, restul de 28% venind din restul zonelor unde Biocodex este activă. Ca și producție, Biocodex dezvoltă, produce și distribuie produse farmaceutice și soluții de sănătate.
În același timp, în afară de producția propriu-zisă, compania combină proiectele de cercetare și dezvoltare internă și parteneriate științifice, oferind în același timp și expertiză în producție și investiții în întreprinderi nou înființate pentru a rămâne în fruntea inovației și a calității.
În afară de investițiile în infrastructura proprie, conform aceleiași publicații menționate anterior, Biocodex a investit și în câteva start-up-uri importante și inovatoare în domeniul în care francezii activează de mai bine de 60 de ani, ca o afacere de familie. O achiziție importantă în acest sens a fost și cea a laboratoarelor franceze IPRAD, care se ocupă cu crearea de produse complementare pentru sănătatea familiei.
Nu se știe când și care va fi volumul de investiții pe piața locală și din această parte a Europei, și nici care va fi numărul exact de angajați ai viitoarei sucursale, dar cu siguranță vor fi multe angajări în acest domeniu.