Gigantul din Belgia care investește bani mulți în România. Se vor face multe angajări

Gigantul din Belgia care investește bani mulți în România. Se vor face multe angajări
Dinamica pieței imobiliare din România

Un gigant dezvoltator imobiliar a reușit achiziția uni teren de aproximativ 6 hectare. Conform informațiilor, WPD este gigantul din Belgia care investește bani mulți în România. Se vor face multe angajări, ca urmare a acstui nou proiect imobiliar, în apropiere de București.

Dinamica pieței imobiliare din România

În ultimii ani, fie că vorbim de antreprenorii locali, sau fie veniți din extern, majoritatea au dat o dinamică favorabilă dezvoltării pieței imobiliare din România.

Fie zona industrială, de parcuri logistice de mare anvergură, fie zona rezidențială, piața a cunoscut o dezvoltare importantă.

Așa se face că astăzi vorbim de un număr important de antreprenoriate imobiliare cu investiții masive, cu fonduri de investiții susținând proiectele, și cu achiziții de terenuri la valori considerabile.

Cine este gigantul din Belgia care investește bani mulți în România

Printre cei care investesc masiv în aecastă piață este și grupul belgian Warehouses De Pauw. Gigantul din Belgia care investește bani mulți în România, Warehouses De Pauw, este un fond de investiții imobiliare care se ocupă în principal de achiziția și dezvoltarea de facilități de depozitare, distribuție și semi-industriale în Europa.

Marea majoritate a portofoliului imobiliar al companiei, în ceea ce privește suprafața în metri pătrați și valoarea totală a chiriei, este alcătuită din spații de depozitare generale. În portofoliul gigantului sunt și zonele de birourile, dar reprezintă o cantitate mai mică.

Aceste proprietăți sunt situate în principal în Belgia și Olanda, în apropierea unor mari noduri de transport. Depozitele De Pauw își obține aproape toate veniturile sub formă de chirii din aceleași două țări.

Printre cei mai mari chiriași ai companiei din punct de vedere al veniturilor se numără panouri solare. Alte sume vin și de la firmele de logistică terțe și companii din industria alimentară. Warehouses De Pauw este, de asemenea, activă pe piețele de proprietăți logistice din Franța și România.

Așa se face că, recent, Warehouses De Pauw a reușit achiziția unui teren de aproximativ 6 ha, în zona Popești-Leordeni, unde are în plan un nou parc logistic de mari dimensiuni. Terenul a aparținut celor de la Romafond, conform Profit.ro, deținătorul uneia din cele mai mari tunrnătorii de linguri de alamă.

Pe lângă acest nou proiect, Warehouses De Pauw mai are alte proiecte de peste 39 de milioane de euro în România, fiind vorba de spații logistice puse la dispoziția marilor retailer de pe piața locală. WP a închiarat aceste spații pentru companii, precum Metro, Auchan, Penny, parte din ele situate în zona industrială din Cluj. Aici suprafața ultimului parc se întinde pe 128 de mii de metri pătrați.