Un nou trend pe piața imobiliară. Case la curte la preț de garsonieră. Cât au ajuns să coste imobilele la mare căutare acum câțiva ani

Un nou trend pe piața imobiliară. Case la curte la preț de garsonieră. Cât au ajuns să coste imobilele la mare căutare acum câțiva ani
Un nou trend pe piața imobiliară. Case la curte pe preț de garsonieră

Românii, un fel de Cănuță, om sucit. Dacă în urmă cu puțin timp era la modă să fii una cu natura și să îți iei casă lângă oraș, dar să faci naveta, fiind unicul sacrificiu pentru a sta departe de zgomot, acum, totul e invers. Românii preferă casele din oraș, astfel că cele la curte au ajuns la preț de garsonieră. Cât costă în aceste vremuri imobilele ce au fost la mare căutare cândva?

Trend pe piața imobiliară. Case la curte pe preț de garsonieră

Caragiale și al său ”Cănuță, om sucit”, titlu ce descrie atitudinea românilor care de la hotărârea de la pleca departe de oraș au ajuns să își cumpere case în marile alomerări urbane. Așadar, dacă în urmă cu câțiva ani era la modă să îți achiziționezi o casă lângă oraș, pentru a sta departe de zgomot, de poluare, singurul sacrificiu ce venea la pachet fiind doar să faci naveta, lucrurile sunt acum pe dos. Românii lasă tot și caută locuințe în marile aglomerări urbane. Din această cauză, multe case cu teren au ajuns la preț de garsonieră.

Un nou trend pe piața imobiliară. Case la curte pe preț de garsonieră. Cât au ajuns să coste imobilele la mare căutare, acum câțiva ani
O casă bătrânească lângă oraș, cât o garsonieră în București

Spre exemplu, soții Cornea și-au vândut garsoniera din Timișoara și s-au mutat într-o casă cu 3 camere pentru care au scos din buzunar 30.000 de euro. Acum își petrec timpul la numai 15 kilometri de oraș, și-au păstrat locurile de muncă și fac naveta zilnic.  De altfel, un alt punct slab al ”mutatului la țară” îl reprezintă transportul. Mașina trebuie să fie sfântă, căci dacă nu e…nimic nu e, iar dacă se strică, se anunță mari probleme. „Nu avem transport în comun bine pus la punct, e mult de muncă la țară”.

O casă bătrânească, cât un apartament în București

Mai mult, o casă consumă și mai multă energie față de un apartament, așa că puțini își permit să facă acest pas în ultima vreme. Costul caselor din apropierea orașelor a scăzut, în timp ce al apartamentelor a crescut. De la Timișoara, mergem la București, unde situația este trasă la indigo.

În comuna Moara Vlăsiei, localizată la 20 de kilometri de Capitală, care are ieșire la Autostrada A 3 și este la 30 de minute de mers cu mașina până în Piața Victoriei, după cum spun cei care vând case aici, pentru o gospodărie plătești cât pentru o garsonieră în oraș. Mai clar, o casă bătrânească, cu un teren de 1.000 de metri pătrați, se vinde cu 30.000 de euro, cam cât o garsonieră în București, conform știrileprotv.ro. 

Urmăriți Playtech.ro și pe