Gigantul care deschide sute de restaurante în România. Va fi bătaie mare pe clienți

Gigantul care deschide sute de restaurante în România. Va fi bătaie mare pe clienți
Ce companie deschide sute de restaurante in Romania

Românii sunt dornici să iasă la restaurant după ce mult timp nu au putut să o facă din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, va fi bătaie mare pe clienți după ce un gigant la nivel mondial a anunțat că va deschide sute de restaurante în România.

Un gigant polonez deschide sute de restaurante în România. Ce branduri se extind în țara noastră

Compania McWin, noul francizat Burger King în Polonia, vrea să dezvolte brandurile Burger King și Popeyes în mai multe piețe din Europa de Est, asta însemnând inclusiv în țara noastră.

Ținta McWin este de a pune pe picioare 600 de restaurante în următorul deceniu.

Ce acorduri a încheiat McWin

În acest scop, McWin și Restaurants Brands International (RBI), deținătorul restaurantelor de tip fast-food Burger King, Popeyes și Tim Hortons, au semnat acorduri de franciză principală și de dezvoltare pentru Burger King și Popeyes în Polonia, România și Cehia.

McWin urmează să extindă brandul Burger King în cele trei țări și să aducă brandul Popeyes în Cehia și Polonia, cu ajutorul platformei sale Rex Concepts CEE.

200 de restaurante Popeyes vor fi deschise în Polonia

Lanțul Popeyes a intrat în România la începutul acestui an, acum deținând în țara noastră 5 restaurante.

Noile acorduri au fost încheiate după câteva luni după ce McWin a încheiat un contract de master franciză pentru Burger King în Polonia.

Astfel, în urma achiziției companiei locale Burger King (BK) SEE. McWin și-a luat angajamentul să deschidă peste 200 de restaurante Burger King în Polonia.

Cine conduce McWin

Compania McWin este condusă de Henry McGovern, fondatorul AmRest Holdings, dar și de Steven K. Winegar, acționar și director executiv al Zena Group și fondator al Restauravia Grupo Empresarial.

Compania AmRest, care se ocupă cu dezvoltarea de restaurante, este dealtfel cel care a relansat afacerea Burger King pe piața din România.

Compania AmRest, cel mai mare operator de restaurante multi-brand tip franciză din Europa, operează și lanțurile KFC, Pizza Hut și Starbucks, având în portofoliu nu mai puțin de 9 branduri și 2.300 de restaurante în 23 de țări.

De asemenea, compania gigant are în toate restaurantele pe care le deține în toată lumea peste 50.000 de angajați.

Popeyes România face angajări

Pe de altă parte, restaurantele Popeyes România are nevoie de angajați în restaurantele sale.

„Căutăm oameni cu chef de viață și poftă de mâncare. Pachetul salarial net este compus din 2600 de lei la care se adaugă valoarea ticehetelor de masă de 20 de lei pentru fiecare zi lucrată. Salariul brut, fără tichete de masă, este de 4.517 lei”, este anunțul de angajare al Popeyes România.

Urmăriți Playtech.ro și pe