Gigantul austriac care ia România cu asalt. Angajările vor curge pe bandă rulantă

de: Sabina Anastasia
13 02. 2023

În plin val de scumpiri și de înrăutățire a perspectivelor economice pentru țara noastră, posibilitățile de angajare pentru cetățeni par să urmeze un trend ascendent. Află în rândurile de mai jos cine este gigantul austriac care ia România cu asalt. O societate specializată în servicii de certificare cumpără o nouă firmă cu laborator de lângă București.

Gigantul austriac care ia România cu asalt

O firmă austriacă ce are 3.000 de angajați în peste 30 de state se extinde în România. Filiala locală a grupului și-a început activitatea pe teritoriul țării noastre în anul 2006. În prezent, reprezentanții companiei dețin birouri în mai multe orașe: București, Ploiești, Timișoara, Pitești și Craiova.

Gigantul austriac are în plan o nouă extindere, făcând o achiziție chiar aproape de Capitală. Este vorba despre compania TÜV Austria România, care a preluat firma Axa Cert. Aceasta din urmă deține, lângă București, un laborator de profil în domeniul tâmplăriei termoizolante. Axa Cert a fost fondată de către antreprenorii români Doina și Eduard Mincu.

În urma tranzacției, cele două părți au căzut de acord asupra unui pachet ce viza 70% din firma Axa Cert. Diferența de 30 de procente a rămas în proprietatea celor doi antreprenori români, potrivit informațiilor Profit.ro.

Firma românească Axa Cert deține un laborator din domeniul tâmplăriei termoizolante în localitatea Moara Vlăsiei din județul Ilfov. În cadrul acestuia, au loc verificarea și certificarea produselor firmelor furnizatoare de ferestre, uși, pereți cortină și geam termoizolant.

Noi oportunități de angajare pentru români

Acum, laboratorul de lângă București reprezintă, în măsură ce 70%, proprietatea gigantului TÜV Austria România, specializat în servicii de certificare. Vor fi puse la bătaie noi locuri de muncă pentru românii care sunt interesați să își mărească veniturile sau să se își schimbe direcția din punct de vedere profesional.

„Laboratorul Axa Cert, înfiinţat în anul 2010, a devenit foarte repede cunoscut pe piaţă furnizorilor de tâmplărie termoizolantă prin profesionalism şi performanţă, personalul având o experienţă în domeniu de peste 20 ani”, arată un anunț al reprezentanților societății românești.

Momentan, nu se cunosc detalii despre oferta de joburi sau despre compensațiile bănești pe care reprezentanții gigantului austriac le vor pune la dispoziție viitorilor angajați. Laboratorul Axa Cert a oferit servicii atât firmelor mici, cât și firmelor mari de pe teritoriul țării noastre.

Trebuie precizat că, în anul 2021, potrivit datelor înregistrate la instituțiile din domeniul fiscal, afacerile companiei TÜV Austria România însumau aproximativ 17, 5 milioane de euro.

Gigantul TÜV Austria România asigură nu numai servicii de certificare, ci și de securitate cibernetică, servicii industriale, analize de laborator și cursuri, potrivit informațiilor puse la dispoziție de către reprezentanții societății.