Gică Hagi, vânzare de 600.000 de euro. Pentru cine a luat „Regele” acești bani

Gică Hagi, vânzare de 600.000 de euro. Pentru cine a luat „Regele” acești bani
Gică Hagi a încasat 600.000 de euro pentru un jucător de la Farul transferat în Grecia

Gică Hagi, vânzare de 600.000 de euro. „Regele” a făcut o campanie uriașă de transferuri în această vară. Antrenorul-patron de la Farul Constanța a adus o sumedenie de jucători, majoritatea liberi de contract, dar a și vândut câteva dintre piesele „grele” ale echipei sale. Pentru ultima mutare, Gică Hagi va încasa o sumă frumoasă, deși se află departe de banii pe care-i lua acum câțiva ani, mai ales dinspre FCSB.

Gică Hagi, vânzare de 600.000 de euro

Gică Hagi, vânzare de 600.000 de euro. Antrenorul Farului Constanța își continuă mutările în lotul echipei sale. „Regele” a adus o mulț9me de jucători în această vară, majoritatea liberi de contract, dar a și vândut câțiva fotbaliști importanți.

Ultimul pe listă este fundașul Sebastian Mladen, transferat pentru 600.000 de euro la echipa greacă Panetolikos, conform anunțului postat pe site-ul oficial al constănțenilor.

„Farul Constanța și Panetolikos au ajuns la un acord privind transferul fundașului Sebastian Mladen la formația elenă.

În vârstă de 30 de ani, Sebastian Mladen a evoluat în 203 partide pentru echipa noastră, în care a marcat 3 goluri și a oferit 3 pase decisive.

Mulțumim, Sebi, pentru realizările alături de echipa noastră și mult succes la noua formație!”, se scrie în comunicat.

Pentru cine a luat „Regele” acești bani

Gică Hagi i-a dat drumul lui Mladen, după 5 ani și jumătate petrecuți de acesta la Farul. Fundașul central a evoluat în 203 meciuri pentru Farul în toate competițiile, reușind să câștige un titlu, o Cupă și o Supercupă cu dobrogenii. Acesta a marcat de 3 ori și a oferit și 3 pase decisive la echipa de pe malul mării. În acest sezon, Mladen a jucat în toate cele 4 partide ale Farului din Liga 1.

Mladen a semnat un contract pe 2 ani cu formația care s-a clasat sezonul trecut pe locul 5 în play-out-ul primei ligi din Grecia. El se află pe o listă de plecări pe care se mai găsesc nume ca Omoh (Liber), Gabi Iancu (Akhmat Grozny), Jefte Betancor (CFR Cluj), Bradley de Nooijer (TSKA Sofia).

Dar zilele în care Gică Hagi vindea pe milioane de euro par a se fi dus. Pentru golgheterul Jefte Betancor el a obținut doar 250.000 de euro de la clujeni, în timp ce Bradley de Nooijer a fost lăsat la gruparea din Bulgaria pentru 200.000 de euro și un procent de 20% dintr-o viitoare vânzare.

Altădată, Hagi trimitea doar la FCSB jucători pentru care a încasat aproape 10 milioane de euro. Cei mai importanți au fost Florinel Coman, 3 milioane de euro, Dragoș Nedelcu, 2,13 milioane de euro și Florin Tănase, 1,5 milioane de euro. E drept, Hagi a adus în lot nume importante precum Denis Alibec, Gabi Torje, Romario Benzar, Tudor Băluță și Dragoș Nedelcu.