Gică Hagi taie în carne vie. A mai dat afară 4 jucători de la Farul Constanța

Gică Hagi taie în carne vie. A mai dat afară 4 jucători de la Farul Constanța
Gică Hagi taie în carne vie. A mai dat afară 4 jucători de la Farul Constanța

Gică Hagi vrea să construiască echipa Farul Constanța după gustul său. Fuziunea din care a rezultat noua formație de Liga 1, l-a readus și pe „Rege” pe banca tehnică. După un an de pauză de antrenorat, Hagi s-a pus serios pe treabă. El a luat „la puricat” lotul constănțenilor, așa că mulți jucători s-au văzut „puși pe liber”.

Gică Hagi taie în carne vie

Gică Hagi începe o nouă aventură ca antrenor. Proiectul fuziunii celor două echipe constănțene, Farul și Viitorul, s-a concretizat. Fosta campioană a Ligii 1 și „unit destinul” cu formația de tradiție a orașului de la malul mării. Iar rezultatul a rămas cu numele de Farul Constanța. „Regele” are o dublă calitate la club, cea de acționar dar și de antrenor-manager.  Lângă el se vor afla, Gică Popescu, președinte al clubului, Tiberiu Curt – vicepreședinte, Ciprian Marica și Zoltan Iasko, ceilalți doi acționari. Hagi a declarat, în momentul anunțării oficiale a fuziunii, că vrea să facă performanță la cel mai înalt nivel.

Le mulțumesc tuturor care au contribuit la acest proiect, prin care rămâne un singur brand, o singură echipă, o singură echipă. Îi mulțumesc lui Ciprian pentru că a înțeles că acesta este singurul drum. Până acum era mai simplu, acum reprezentăm un oraș, toată Dobrogea. Fiecare suporter trebuie să fie mândru. Am o singură strategie, să devin cel mai bun. Asta vom încerca. Trebuie să facem o echipă mare, care să atace și după să se apere. Îmi place să câștigăm. Împreună putem deveni cei mai buni. Mă oblig să duc standardul de performanță la cel mai înalt nivel”, a declarat Gică Hagi, citat de playsport.ro.

A mai dat afară 4 jucători de la Farul Constanța

Gică Hagi și-a suflecat mânecile și s-a pus pe treabă. A pornit „curățenia de vară” în lotul echipei constănțene. Primii de care s-a despărțit au fost Juvhel Tsoumou, David Babunski, Jo Santos, Marquinhos, Valentin Cojocaru și Răzvan Grădinaru. E drept, între timp, Farul a făcut și primele transferuri. Hagi i-a adus sub comanda sa pe Mihai Aioani, Ionuț Larie, Vlad Mihalcea și Adi Petre. Pentru ultimul poate fi o ultimă șansă de a-și revigora cariera „sleită” mult prea devreme. De asemenea, Romario Benzar a revenit din Italia, de la Lecce, unde a fost împrumutat.

Dar seria plecărilor a continuat și încă 4 jucători nu vor mai continua în tricoul dobrogenilor. Aproape o echipă întreagă și-a luat rămas bun, dacă îi adăugăm și pe primii 6 menționați mai sus. Clubul dobrogean a anunțat, pe site-ul oficial, că a renunțat la patru jucători: portarul Cătălin Căbuz și mijlocașii Ion Gaztanaga, Cosmin Matei și Răzvan Matiș. Cătălin Căbuz a fost cedat definitiv la Chindia Târgoviște, același club la care a ajuns și Răzvan Matiș, dar sub formă de împrumut. Ion Gaztanaga, în schimb, și-a reziliat contractul pe cale amiabilă cu Farul Constanța, în timp ce lui Cosmin Matei nu i-a fost prelungit angajamentul ajuns la final în această vară.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI