Gică Hagi stopează optimismul. Cât va mai dura recuperarea lui Ianis Hagi

Gică Hagi stopează optimismul. Cât va mai dura recuperarea lui Ianis Hagi
Gică Hagi spune că fiul său, Ianis Hagi, este abia la jumătatea drumului până la recuperarea completă după accidentarea suferită în ianuarie

Gică Hagi stopează optimismul. „Regele” a fost prezent la finala Europa League, disputată la Sevilla între Rangers, echipa lui Ianis Hagi și Eintracht Frankfurt. Cei doi, tată și fiu, s-au revăzut cu această ocazie, după mai multă vreme. Ianis se află în plină recuperare după accidentarea suferită în ianuarie. Gică Hagi a făcut lumină în privința posibilei reveniri pe teren a fiului său, dezvăluind cât va mai dura recuperarea acestuia.

Gică Hagi stopează optimismul

Gică Hagi stopează optimismul. „Regele” a urmărit din tribune, împreună cu Ianis Hagi, finala Europa League, pierdută de Rangers în fața celor de la Eintracht Frankfurt. Mijlocașul român a absentat de la acest meci, nefiind refăcut după accidentarea gravă suferită la genunchiul drept în luna ianuarie.

Ianis a vorbit înaintea finalei despre frustrarea simțită pentru că n-a fost prezent pe teren la un meci de o așa importanță.

„Va fi întotdeauna puțină frustrare, dar, în același timp, nu poți fi mai fericit pentru colegii tăi, pentru echipă, pentru toți cei implicați în acest club. Dar am mare încredere în băieți că putem obține o performanță bună astăzi. Cred că fiecare și-a jucat rolul său în această poveste. Eu mi-am făcut rolul în faza grupelor. Sunt foarte fericit că, după ce m-am accidentat, echipa a jucat foarte bine în Europa și a reușit să ajungă în postura de a scrie istorie pentru acest club”, a spus Ianis Hagi pentru Sky Sports înaintea finalei.

Cât va mai dura recuperarea lui Ianis Hagi

Gică Hagi și-a revăzut fiul, dar s-a pus la curent și cu evoluția recuperării acestuia. Presa scoțiană a vorbit, la un moment dat, de o revenire surpriză, sugerând că Ianis a făcut deja antrenamente cu colegii săi și era dat ca „posibil” jucător și în finala de la Sevilla.

Gică Hagi a clarificat situația. El a declarat că Ianis e pe drumul cel bun, dar abia la jumătatea acestuia. „Regele” a dezvăluit că refacerea acestuia va mai dura 3-4 luni, situație în care Ianis Hagi va absenta aproape sigur și de la meciurile din septembrie ale naționalei, din Liga Națiunilor.

„Ianis e foarte bine, am fost la finală, am fost să-l văd, să stau cu el. Acum vom sta mai mult, că vine în vacanță cu noi. A făcut 50% din ce trebuia să facă, mai are 50% ca să fie cum a fost înainte sau poate chiar mai bun. E pe drumul bun, muncește. Trei-patru luni mai durează. Acum o să înceapă să iasă afară, să alerge. E bine, are un staff de cel mai înalt nivel. O să treacă peste acest moment dificil”, a spus Gică Hagi, la Digi Sport Special.

Ianis Hagi muncește din greu la recuperarea capacității fizice. El a postat, de altfel, un clip pe Instagram în care arată ce exerciții face. Internaționalul de 23 de ani a anunțat, totodată, și apariția episodului 2 din mini-seria „Întoarcerea”. Aceasta prezintă dificilul drum parcurs de jucătorul român de la accidentare până acum.