Gică Hagi, propus antrenor la echipa lui Gigi Becali: „FCSB ar câștiga la pas”

de: Gabriel Peneș
16 02. 2022

Gică Hagi, propus antrenor la echipa lui Gigi Becali. Problemele cu tenhnicienii care ajung pe banca FCSB sunt binecunoscute. Patronul vicecampioanei aplică în manieră personală „traducerea” numelui echipei prin „Faci Ce Spune Becali”. Acum 15 ani, Gică Hagi s-a aflat la cârma echipei lui Becali, căruia îi este și naș de căsătorie, dar a plecat după doar 3 luni. Acum, „Regele” este văzut drept tehnicianul român care i-ar aduce din nou performanțe clubului lui Becali.

Gică Hagi, propus antrenor la echipa lui Gigi Becali

Gică Hagi, propus antrenor la echipa lui Gigi Becali. Acum aproape 15 ani, „Regele” se afla în prima perioadă a  carierei de tehnician. Debutase, fără noroc, pe banca naționalei, în 2001 și trecuse pe la echipe ca Bursaspor, Galatasaray și FC Timișoara.

Gică Hagi a preluat gruparea patronată de finul său, Gigi Becali, în iulie 2007. Dar, deși a dus-o în grupele Champions League, neînțelegerile cu latifundiar au fost tot mai mari. Ca atare, „Regele” a plecat furios, după doar 3 luni.

„Nu mai puteam. Drumul se închisese. Îmi pare rău, dar mi s-a întins o cacealma. Eu cred că am puterea să i-o spun lui Gigi că nu face bine ceea ce face. Nu numai că ia noțiunea de antrenor în derâdere, dar nu se oprește aici. Distruge și jucătorii. Azi e bun, mâine îl dau afară”, spunea Gică Hagi la acea vreme.

Deci, în ultimii ani, se știe care e problema FCSB-ului. Nu cred că un antrenor… A fost acum cu Edi Iordănescu când s-a încercat și s-a văzut că nu se poate. Și atunci nu cred că ăsta e un impediment. Toni Petrea e pus acolo să antreneze, se vede că jucătorii sunt antrenați, nu ai ce să îi reproșezi omului. Restul, tactic, tehnic… asta e cu totul altă problemă.

„FCSB ar câștiga la pas”

Gică Hagi n-a fost scutit de critici venite din partea finului Gigi Becali. Acesta a declarat că nu crede în calitățile de antrenor ale lui Hagi.

„Nu cred în calitățile lui de antrenor, cred că Hagi e tobă de fotbal și dacă va învăța din greșeli va ajunge mare antrenor, dar la ora asta nu e. E prea încăpățânat, ar trebui să mai vorbească și el cu Ienei, cu ăla, cu ăla”, spunea Becali, în urmă cu aproape 15 ani.

Gigi Becali își construia deja filosofia de conducere a echipei, lucru ce s-a adâncit în ziua de azi.

„Un antrenor nu e la pușcărie. Nu-ți convine, dă-ți demisia. Tehnic nu știu, e treaba antrenorului, eu mă refer la calitate, că nu i-am spus lui Gică ce să facă Rădoi în teren. Hagi ce vrea? Nu-mi convine, plec.

Cât se poate implica patronul? Cât vrea. Asta e mentalitatea mea, nu e dictatorială, ar fi așa dacă aș fi în funcţie publică. Cât sunt patron, eu decid. Nu-mi convine, pun pe altul care face așa”, a fost doar una dintre declarațiile lui Becali, care l-au deranjat pe Hagi la vremea respectivă.

„Nu s-ar opri decât în grupele Europa League sau Champions League

Cu toate acestea, Gigă Hagi este văzut, astăzi, drept antrenorul ideal care ar putea conduce echipa lui Becali către un alt titlu, dar și spre grupele unei cupe europene majore. Helmut Duckadam, „eroul de la Sevilla” și fostul președinte de imagine al clubului roș-albastru, e de părere că antrenori ca Edi Iordănescu dar, mai ales, Gică Hagi, s-ar potrivi cu stilul latifundiarului.

„Nu știu dacă Dan Petrescu s-ar potrivi la FCSB. Cred că mai repede s-ar potrivi la FCSB un Edi Iordănescu, un Gică Hagi, ar merge mai altfel. Nu știu de ce, Dan Petrescu e o fire aparte.

El (n.r. – Hagi) a mai fost la Steaua (n.r. – la FCSB). Eu zic ca profil de antrenor. Nu cred că ar face foarte multe schimbări. Eu cred că FCSB și CFR au cele mai bune loturi la ora actuală”, a spus legendarul portar pentru ProSport.

„Știe să exploateze tot dintr-un jucător”

Duckadam s-a declarat convins că FCSB cu Gică Hagi pe banca tehnică ar câștiga „la pas” campionatul.

„Eu sunt convins că dacă s-ar întâmpla acest lucru, FCSB ar câștiga la pas campionatul și nu s-ar opri decât în grupele Europa League sau Champions League, pentru că ceea ce se vede la echipele lui Hagi e un joc de echipă. Știe să exploateze tot dintr-un jucător. Eh, a mai dat și el greș, dar uitați-vă la Adrian Petre. Cum arată acum și cum a arătat la FCSB”, a mai spus Helmut Duckadam potrivit sursei citate.

Gică Hagi și-a investit, în schimb, toată energia și banii în proiectul Viitorul Constanța și al Academiei de fotbal ce-i poartă numele. Vara trecută, el a reușit să resusciteze brandul cel mai drag lui, Farul Constanța, echipa la care a debutat ca jucător, după fuziunea cu Viitorul.