Jucătorul care îl va înlocui pe Ianis Hagi, de fapt. Răsturnare de situație

Jucătorul care îl va înlocui pe Ianis Hagi, de fapt. Răsturnare de situație
Ianis Hagi va lipsi până la finalul sezonului, locul său la Rangers urmând să fie luat de un jucător de 19 ani

Jucătorul care îl va înlocui pe Ianis Hagi, de fapt. Internaționalul român de la Rangers a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate într-o partidă din Cupa Scoției, disputată vinerea trecută. Mijlocașul de 23 de ani a fost operat și va lipsi până la finalul sezonului. Campioana Scoției s-a grăbit să-i găsească un înlocuitor, iar presa britanică vorbea chiar de un alt român, Olimpiu Moruțan, de la Galatasaray. Până la urmă, alesul antrenorului Giovanni van Bronckhorst a fost altcineva.

Jucătorul care îl va înlocui pe Ianis Hagi, de fapt

Jucătorul care îl va înlocui pe Ianis Hagi, de fapt. Mijlocașul român de la Rangers trece prin cea mai dificilă perioadă a carierei sale. El s-a accidentat grav la genunchiul drept și va absenta până la finalul acestui sezon. Ianis Hagi a fost deja operat pentru ruptura ligamentelor încrucișate, într-o clinică privată, de către un chirurg renumit în Marea Britanie, Andrew Williams.

Absența lui Ianis Hagi i-a alertat pe cei de la Rangers. Cu atât mai mult cu cât au mai rămas puține zile până la sfârșitul perioadei de mercato din iarnă, ce se termină pe 31 ianuarie. Antrenorul Giovanni van Bronckhorst a declarat că trebuie să găsească rapid un jucător cu același profil de joc cu al lui Ianis Hagi.

„Este o mare lovitură. Un jucător important nu mai este disponibil pentru următoarele luni, așa că vom căuta să adăugăm un alt jucător în lot. Cum am mai spus înainte, trebuie să fie un jucător despre care credem că e potrivit. Nu vrem să luăm jucători doar pentru a crește la număr, vrem să avem un echilibru în echipă. Dar cu siguranță căutăm să luăm un jucător în următoarele zile”, a spus Van Bronckhorst, conform Daily Record.

Răsturnare de situație

Inițial, Ianis Hagi părea că va fi înlocuit în lotul lui Rangers de un alt român. Presa scoțiană anunțat că scouterii lui van Bronckhorst au pus ochii pe Olimpiu Moruțan, jucătorul legitimat acum la Galatasaray. Pe de altă parte, și informațiile din presa turcă sugerau că Moruțan este un potențial jucător care ar putea fi în drum spre Glasgow. Mutarea s-ar fi făcut sub formă de împrumut pentru 6 luni.

Dar, joi a fost anunțată o răsturnare de situație. Înlocuitorul lui Ianis Hagi va fi fotbalistul de 19 de ani de la Manchester United, Amad Diallo. Jucătorul originar din Coasta de Fildeș evoluează ca aripă dreaptă și a crescut în Italia, la juniorii celor de la Boca Barco și Atalanta. În ianuarie 2021, Diallo ajungea la United pentru 21 de milioane de euro, sumă intrată în conturile Atalantei. Pentru prima echipă a „diavolilor roșii”, Diallo a bifat doar 9 partide, niciuna în Premier League, înscriind un singur gol.

„E o oportunitate fantastică pentru mine în acest moment al carierei să am șansa să vin la un club care e atât de competitiv pe mai multe fronturi. Aceasta îmi va da opotunități excelente să mă testez pe mine însumi în condiții diferite. Aștept cu nerăbdare să mă antrenez cu colegii și să mă întâlnesc cu fanii, pentru prima oară, la meciul cu Ross County de sâmbătă”, a declarat Amad Diallo, pentru rangers.co.uk.

Înlocuitorul lui Ianis Hagi va fi împrumutat la Rangers tot pe 6 luni, până la finalul acestui sezon, când se speră în revenirea internaționalului român. Campioana Scoției ar fi dorit chiar un transfer definitiv al fotbalistului de 19 ani, dar antrenorul lui Manchester United, Ralf Rangnick, s-a opus acestei variante.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI