Gică Hagi, în cel mai șocant moment la Viitorul. Ce tupeu a avut: ‘Mă dă nevasta afară’

Gică Hagi, în cel mai șocant moment la Viitorul. Ce tupeu a avut: ‘Mă dă nevasta afară’
Gică Hagi și proiectul ”Viitorul Constanța”

Gică Hagi, unul din cei mai mari fotbaliști ai României, este recunoscut pentru profesionalismul său. În același timp este unul din puținii foști fotbaliști care investit în proiecte de viitor, în fobalul românesc. Proiectul ”Viitorul” și ”Academia Gică Hagi”, sunt două proiecte realizate integral de fostul internațional român. În cele din urmă, cele două proiecte s-au dovedit a fi de succes.

Gică Hagi și proiectul ”Viitorul Constanța”

Pentru mulți, un antrenor care își promovează fiul în vârstă de 16 ani în prima echipă și apoi îl face căpitan poate fi un caz revoltător de nepotism. Dar când antrenorul în cauză este Gheorghe Hagi, iar echipa sa joacă cel mai bun fotbal din ligă, iar tânărul mijlocaș Ianis Hagi era doar unul dintre jucătorii, potențiale vedete, care au crescut la o academie bine pusă la punct, situația trebuie să fie privită diferit.

Totul a început în 2009, când Hagi a fost dezamăgit de munca pentru alți oameni. Întotdeauna i-a plăcut să facă totul în teren ca jucător. Acest lucru a devenit evident imposibil în timpul carierei sale de antrenor.

Prestațiile sale cu echipa națională a României, Bursaspor și Galatasaray s-au dovedit extrem de dezamăgitoare, în timp ce aventura de la Steaua București a fost foarte scurtă, deoarece Hagi nu a acceptat obiceiul președintelui Gigi Becali de a interfera cu fiecare decizie managerială.

Așadar, cel mai mare fotbalist pe care l-a cunoscut vreodată România a decis să-și înființeze propria academie. Ambiția lui Hagi a fost să arate altor proprietari de cluburi modul corect de a face lucrurile în fotbal.

A vrut să construiască o academie asemănătoare celor la care a asistat la Real Madrid și Barcelona, adunând totodată informații de la Ajax și AC Milan. În afară de academie, demarează și proiectul ”Viitorul Constanța”, la care avea să aducă un lot de jucători experimentați. Printre jucătorii aduși la lot se număra și Iulian Mamele,

Iulian Mamele îl obligă pe Hagi să dea prime de joc

După o perioadă în care echipa Viitorul a avut unul din cele mai bune parcursuri din Liga 1, mulți dintre jucătorii experimentați, obișnuiți cu primele de joc primite la celelalte cluburi, se așteptau ca și Gică Hagi să facă la fel.

Numai că, fostul mare internațional nu era de acord cu acest gen de bonificații făcute jucătorilor. Iulian Mamele povestește celor de la playsport.ro, într-un interviu, că el a fost cel care s-a dus la Gică Hagi să-i ceară primele de joc. Totul s-ar fi întâmplat după câteva meciuri câștigate de echipa lui Gică Hagi

”Țin minte și la Viitorul. Când am ajuns acolo, băieții mi-au zis: „Bă, tu ești nebun, cum te duci tu la Gică Hagi să-i ceri prime, păi el nu a dat prime în viața lui și vii tu acum”. Și a ajuns Gică să ofere prime chiar și la egal. Gică Hagi premia egalul!

I-am bătut pe Dinamo în „Ștefan cel Mare” și a venit la mine, nu eu eram căpitan, era Mitrea. „Billy, spune-mi, cât vreți să vă dau după meciul ăsta”. Îți dai seama, Gică Hagi, care niciodată nu dădea prime, ajunsesem la performanța să vină să mă întrebe pe mine. Și am sărit calul: „Mister, un 2500 euro ar fi bine”.  S-a înroșit: „Bă, tu ești nebun? Păi mă dă nevastă-mea afară din casă!”, a povestit Iulian Mamele celo de la playsport.ro.