Gică Hagi, foc și pară. Ce a spus un coleg de-al său despre Ianis. Nu l-a impresionat deloc

de: Marian Cărăvan
13 04. 2020

Gică Hagi a luat foc după ce a aflat ce a declarat un fost coleg de-al său de la echipa națională despre Ianis, pe care Regele îl consideră „jucătorul numărul 1 din România”.

Gică Hagi, foc și pară. Ce a spus coleg de-al său despre Ianis. Nu l-a impresionat deloc

Se pare că părerea lui Gică Hagi despre fiul său nu este împărtășită de unul dintre foștii mari fotbaliști ai României. Unul care a fost coleg mulți ani la echipa națională cu cel mai bun fotbalist român din toate timpurile. Într-o perioadă în care fotbalul de pe continent este întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus, Ianis Hagi este disputat de marile echipe ale Europei. Cel puțin asta a lăsat fostul impresar Ioan Becali să se înțeleagă. Deocamdată, Ianis Hagi este împrumutat de Genk la Glasgow Rangers, unde a avut câteva apariții remarcabile, mai ales în dubla cu Braga, din Europa League. 5 milioane de euro cer cei de la Genk pentru transferul definitiv al internaționalului român.

Nu toți însă sunt impresionați de evoluția lui Hagi jr. Un component al Generației de Aur, coleg cu Gică Hagi, fostul mare atacant Florin Răducioiu a vorbit deschis despre problemele lui Ianis Hagi. Opiniile sale nu au fost deloc pe placul Regelui.

„Părerea mea e imparţială, nu atinsă de prejudecăţi, de sentimente personale, având în vedere că e fiul lui Hagi, dragul meu prieten şi coleg în ‘marile bătălii din fotbal’. Trebuie să ţinem cont de anul său nu tocmai pozitiv şi tulbure de la Genk, iar la Rangers a alternat evoluţiile bune cu cele dezamăgitoare. Asta e marea problemă”, a spus printre altele Florin Răducioiu, cu referire la Ianis Hagi.

Ianis Hagi

Răducioiu despre Ianis Hagi: „E un jucător inconstant”

Fostul atacant a mai făcut câteva afirmații despre Ianis Hagi, analizând la sânge calitățile și defectele fiului Regelui.

„E inconstant şi nu cred că e pregătit pentru o experienţă la Lazio ca titular. În acest moment, ar fi cu adevărat dificil pentru el să-şi găsească loc în echipa de start a lui Inzaghi.

Desigur, trebuie să înţelegeţi că Lazio ar face o investiţie într-un jucător tânăr, de perspectivă, care necesită multă răbdare din partea clubului şi multe sacrificii din partea jucătorului.

În ceea ce priveşte calităţile sale tehnico-tactice, e un jucăttor care practică un joc de posesie, aspect care trebuie gestionat cu mare atenţie de antrenor, care va trebui să-l insereze într-un sistem. E ambidextru, cu o viziune bună, priceput să ofere pase de calitate colegilor săi, însă calităţile fizice nu sunt excelente, deci ar fi un pariu riscant. Dar poate că ar merita să ţi-l asumi”, a mai spus Florin Răducioiu.

„Ianis nu poate fi refuzat de vreun club, mai ales de o formație precum Rangers”, a fost replica lui Gică Hagi.