Gică Hagi, confirmat de antrenorul lui Ianis Hagi. Ce a declarat tehnicianul de la Rangers

Gică Hagi, confirmat de antrenorul lui Ianis Hagi. Ce a declarat tehnicianul de la Rangers
Gică Hagi știe deja unde va continua să joace fiul său, Ianis

Gică Hagi, confirmat de antrenorul lui Ianis Hagi. Mijlocașul de 23 de ani de la Rangers a fost dat ca și transferat, de luni bune, la diverse echipe din Europa. Doar prețul cerut de campioana Scoției a părut să fie problema în calea realizării acelor mutări. Olandezul Giovanni van Bronckhorst, tehnicianul de la Rangers, a făcut lumină în această privință.

Gică Hagi, confirmat de antrenorul lui Ianis Hagi

Gică Hagi, confirmat de antrenorul lui Ianis Hagi. Numele internaționalul român de la Rangers a fost vehiculat, de multă vreme, în legătură cu posibile transferuri la alte echipe din Europa. Cluburi ca Lyon, Aston Villa, Roma sau Galatasaray s-au arătat interesate, conform presei, de serviciile fiului „Regelui”.

Singura problemă a fost prețul cerut de scoțieni pentru mijlocașul de 23 de ani. În plus, jurnaliștii scoțieni au scris că Rangers i-a găsit deja un înlocuitor lui Ianis Hagi.

„Recent s-a scris că cei de la Galatasaray vor avea o întâlnire pentru a discuta un posibil transfer al internaționalului român, în timp ce Aston Villa ar fi de asemenea interesată de serviciile sale.

Rangers i-ar putea spune la revedere lui Hagi, dacă Galatasaray și Villa își confirmă interesul pentru conducătorul de joc, dar Rangers ar putea aduce un înlocuitor de vis, în persoana lui Andreas Skov Olsen, de la Bologna”, a informat footballfancast.com.

Ce a declarat tehnicianul de la Rangers

Gică Hagi a clarificat situația fiului său. Managerul-patron de la Farul a declarat că Ianis Hagi va rămâne la campioana Scoției și în partea a doua a sezonului.

„Am citit în această lună de Grameni, de Pitu… (n.r. – jucători de la Farul care sunt doriți de alte echipe). Am citit și de Ianis. Se vorbește, e normal. Fotbalul se discută. Dar Ianis cred că rămâne la Rangers”, a spus Gică Hagi, după victoria cu Dinamo din ultima partidă a Farului din acest an.

Spusele lui Gică Hagi au fost confirmate și de olandezul Giovanni van Bronckhorst, tehnicianul de la Rangers. După partida de duminică cu St Mirren, scor 2-0, tehnicianul de 46 de ani a declarat că, cel mai probabil, echipa sa nu va transfera pe nimeni în perioada de mercato din iarnă ce începe săptămâna viitoare.

„Nu aștept nimic. Trebuie doar să ne pregătim, ăsta e lucrul cel mai important pentru un antrenor. Poate că nu se va întâmpla nimic, poate se vor întâmpla multe, nu poți ști niciodată. Ca antrenor, nu vrei să ajungi la finalul unei perioade de transferuri cu lotul micșorat. Vom vedea unde ne vom afla la finalul perioadei”, a declarat Van Bronckhorst, conform heraldnscotland.com.

El s-a declarat încântat de forma arătată de Rangers de la venirea lui ca antrenor și a atribuit succesele îmbunătățirilor făcute atât în linia de atac, cât și în apărare. Rangers a încheiat anul pe primul loc în Premiership, cu 6 puncte avantaj față de eterna rivală, Celtic.

Derby-ul „Old Firm” dintre cele două grupări va avea loc pe 2 februarie, după ce Liga Profesionistă de Fotbal din Scoția a schimbat programul campionatului în urma restricțiilor impuse de guvern din cauza pandemiei.